קרדיט: המתכון של ליאור
- חלבון | רך | צמחוני | ללא בוטנים | לעיסה בינונית | פחמימה | ללא ביצים | 7 חודשים + | 8 חודשים + | שומן | ללא דגים | לעיסה ראשונית | 9 חודשים + | מרקם מעורב | 10 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | ארוחות קלות | ללא שומשום | 11 חודשים + | ללא אגוזים | ללא גלוטן | 12 חודשים + | מרקם טחון
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
הפולנטה טעימה ויוצרת מרקם חדש ומרענן בפה. אם התינוק נרתע מהמרקם הגרגירי, תוכלו לטחון את הגרגרים ולשלוט על הכמות שלהם במנה.
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
כ10 דקות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
חלב
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
לעיסה ראשונית | לעיסה בינונית
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
רך | טחון חלק/מעורב
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: 2 מנות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
חצי כוס מים
3 כפות גרגירי תירס סנפרוסט או גרעינים מ 1/2 קלח תירס (יש לקצוץ את הגרעינים על מנת להקל על העיכול ולהפוך את המנה לבטוחה לבליעה)
2 כפות פולנטה אינסטנט
קוביית חמאה קטנה
2 כפות חלב
חצי בצל קצוץ דק
כפית שמן זית
מעט מלח
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
שמים בסיר- חצי כוס מים, 2 כפות פולנטה אינסטנט, 3 כפות גרגירי תירס וקוביית חמאה.
מבשלים 3-4 דק' עד להסמכת התערובת.
מסירים מהאש, מוסיפים 2 כפות חלב ומעט מלח, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
ניתן לטחון עד לקבלת מרקם חלק או להשאיר מעט מגרגירי התירס.
מטגנים בכפית שמן חצי בצל קצוץ עד להשחמה.
מניחים 3-4 כפות מתערובת הפולנטה ומעלייה מעט בצל.
ניתן להמיר את הבצל בעגבניות מרוסקות, פטריות, כרישה וכד׳…
כמו כן, ניתן להגיש עם פרמזן או שמנת חמוצה.
בתיאבון
אולי יעניין אותך
החנות שלנו