קרדיט: מתכון שעבר איתנו דירה, אם את שיתפת אותו כיתבי לי

הטיפ של עדי רסולי

מתאים לראש השנה, ולא רק 🙂 רוצים לקשט כל מאפינס שאתם מכירים ? הוסיפו את פלח התפוח על כל מתכון מוכר. זה יעבוד:)

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

40 דקות

אלרגניים

גלוטן | ביצים | טחינה

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך | יציב

זמן בישול

40 דקות

אלרגניים

גלוטן | ביצים | טחינה

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

רך | יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: 7 יחידות

100 גרם מחית פרי ביתי או קנויה
1 ביצה
¼ כוס שמן קנולה
1/2  כוס משקה צמחי (שקדים/סויה ) או מים
2 כפות סילאן
2 כפות טחינה
1.5 כוסות קמח תופח (או קמח לבן/כוסמין + 1 כפית אבקת אפייה)
1/4 -1/2 כפית קנמון לקישוט
7 פרוסות תפוח עץ לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: מחממים תנור ל 180 מעלות

מקמחים שקעים של תבנית מאפינס ע"מ למנוע הידבקותם.

מערבבים היטב את חומרי הבלילה הרטובים (שמן, ביצה, מחית פרי, משקה צמחי, טחינה, סילאן)

שימו לב! העוגה במתיקות סופר מעודנת 🙂 לטעם יותר מתוק, הכפילו את כמות הסילאן. אני ומחצית מהנסיינים המבוגרים, אהבנו את רמת המתיקות.

בקערה נפרדת מערבבים קמח (+אבקת אפיה, אם זה קמח רגיל) מומלץ לנפות או להעביר דרך מסננת, ע"מ לזכות במאפינס אורירי.

יוצקים את התערובת לשקעים המקומחים.

מניחים פרוסת תפוח מעל כל מאפינס, בוזקים מעט קנמון (קמצוץ כדי להמנע מטעם חריף) / אפשר לוותר, אבל לא כדאי 🙂

אופים כ 18 -15-דקות עד שקיסם יוצא יבש

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.