- חלבון | ללא בוטנים | לעיסה מתקדמת | ללא ביצים | מרקם פרורי | ללא דגים | 9 חודשים + | המנה העיקרית | ללא מוצרי חלב | קשה | 10 חודשים + | ללא שומשום | ללא אגוזים | 11 חודשים + | ללא גלוטן | 12 חודשים + | אוכל אצבע | הרכב המנה
הטיפ של עדי רסולי
המרקם של ההודו, מאפשר אכילה קלה יחסית ונוחה. הכנה של פסטרמה ביתית תיקח כמה שעות של אפיה, אך אופן ההכנה פשוט ומהיר.
זמן בישול
4-6 שעות לא כולל הכנה מקדימה
אלרגניים
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
קשה | מתפורר
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: נתח שלם מחצי חזה הודו
1/2 חזה הודו (כ-1 ק"ג) – אם יש לקצב חוט קשירה בקשו שיקשור את הנתח לצלייה
1 כפית חרדל (לא חובה)
1 כף סילאן
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
תבנית פירקס עמוקה
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: משרים במרינדה | מחממים תנור ל 250 מעלות בתוכנית טורבו.
מכינים את המרינדה על ידי ערבוב הרכיבים וגיוונם בהתאם להעדפות בני הבית.
מעסים את נתח הבשר ומשהים במקרר לכמה שעות ( אפשר לוותר על השלב המקרר)
מכניסים לכלי זכוכית או קרמיקה המתאים לתנור, יש לוודא כי הכלי קטן יחסית על מנת שהנתח יכנס אליו בצפיפות. צולים בתנור כ-15 דקות.
הופכים את הנתח וצולים כ-15 דקות נוספות. מכבים את התנור! ומאפשרים את המשך עשיית הנתח
בתנור כבוי למשך שעתיים עד ארבע שעות, הבשר ימשיך את הבישול כתוצאה מהחום והאידוי שנותרו בתנור.
ניתן לפרוס את הפסטרמה ולהגיש לתינוק ברצועות או לחילופין לטחון לתוך מנת המרק.
תוכלו גם להכין מנה גדולה ולהקפיא.