קרדיט: שרון

הטיפ של עדי רסולי

קובה זו מנה שלמה בביס 🙂 פחמימה חלבון וירק בתוך כל ביס. דרך מצויינת להגיש ארוחה מגוונת גם לילדים שאוכלים כמויות קטנות.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

שעה וחצי

אלרגניים

גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב

זמן בישול

שעה וחצי

אלרגניים

גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ 10 מנות (ניתן להכין חצי כמות)

למלית:

  • חצי קילו בשר טחון
  • בצל קצוץ דק
  • תבלינים: פפריקה מתוקה, כמון, מלח, מעט מאוד קינמון, מעט כורכום.

למעטפת:

  • 2 כוסות (חד פעמיות) סולת
  • 2 כפות קמח
  • מעט מלח
  • 2 כפות שמן
  • חצי כוס מים פושרים

למרק:

  • 4 סלק קטנים/בינוניים (ניתן סלק בוואקום, או סלק מבושל)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • כף סוכר
  • מים רותחים
  • מיץ מ2 לימונים

אופן ההכנה

למלית:
במחבת מטגנים את הבצל, ומוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים היטב עד שהבשר משנה צבע. מתבלים תוך כדי הטיגון.
מניחים בצד לצינון, כשכבר קר מסננים מנוזלים.
למעטפת:
מערבבים יחד את כל המרכיבים. לשים עד שמתקבל בצק רק. מניחים בצד.
למרק:
מגרדים את הסלק בפומפייה על הצד הגס, מטגנים כדקה בסיר רחב, מוסיפים רסק עגבניות, סוכר ,מים רותחים ומיץ מלימונים טריים.
מתבלים במעט פפריקה מתוקה,כמון ומלח.
עושים מהבצק כדור ומשטחים אותו על היד, ממלאים בבשר. כך עם כל התערובת.
כשהמרק רותח מנמיכים את האש וזורקים לבפנים את הכדורים. מבשלים כ15-20 דקות.
בתיאבון!
אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.