קרדיט: שרון
- ללא בוטנים | לעיסה מתקדמת | ללא ביצים | 7 חודשים + | ללא דגים | 8 חודשים + | המנה העיקרית | מרקם מעורב | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | 10 חודשים + | ללא שומשום | ארוחה מלאה בביס | 11 חודשים + | תבשיל שהוא ארוחה | ללא אגוזים | 12 חודשים + | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
קובה זו מנה שלמה בביס 🙂 פחמימה חלבון וירק בתוך כל ביס. דרך מצויינת להגיש ארוחה מגוונת גם לילדים שאוכלים כמויות קטנות.
אולי תרצו לשתף
זמן בישול
שעה וחצי
אלרגניים
גלוטן
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 10 מנות (ניתן להכין חצי כמות)
למלית:
- חצי קילו בשר טחון
- בצל קצוץ דק
- תבלינים: פפריקה מתוקה, כמון, מלח, מעט מאוד קינמון, מעט כורכום.
למעטפת:
- 2 כוסות (חד פעמיות) סולת
- 2 כפות קמח
- מעט מלח
- 2 כפות שמן
- חצי כוס מים פושרים
למרק:
- 4 סלק קטנים/בינוניים (ניתן סלק בוואקום, או סלק מבושל)
- 3 כפות רסק עגבניות
- כף סוכר
- מים רותחים
- מיץ מ2 לימונים
אופן ההכנה
למלית:
במחבת מטגנים את הבצל, ומוסיפים את הבשר הטחון. מטגנים היטב עד שהבשר משנה צבע. מתבלים תוך כדי הטיגון.
מניחים בצד לצינון, כשכבר קר מסננים מנוזלים.
למעטפת:
מניחים בצד לצינון, כשכבר קר מסננים מנוזלים.
למעטפת:
מערבבים יחד את כל המרכיבים. לשים עד שמתקבל בצק רק. מניחים בצד.
למרק:
מגרדים את הסלק בפומפייה על הצד הגס, מטגנים כדקה בסיר רחב, מוסיפים רסק עגבניות, סוכר ,מים רותחים ומיץ מלימונים טריים.
מתבלים במעט פפריקה מתוקה,כמון ומלח.
למרק:
מגרדים את הסלק בפומפייה על הצד הגס, מטגנים כדקה בסיר רחב, מוסיפים רסק עגבניות, סוכר ,מים רותחים ומיץ מלימונים טריים.
מתבלים במעט פפריקה מתוקה,כמון ומלח.
עושים מהבצק כדור ומשטחים אותו על היד, ממלאים בבשר. כך עם כל התערובת.
כשהמרק רותח מנמיכים את האש וזורקים לבפנים את הכדורים. מבשלים כ15-20 דקות.
כשהמרק רותח מנמיכים את האש וזורקים לבפנים את הכדורים. מבשלים כ15-20 דקות.
בתיאבון!
אולי יעניין אותך
החנות שלנו