קרדיט: דנה
- צמחוני | ללא בוטנים | חלבון | פנקייק, לביבות וקציצות | פחמימה | ללא דגים | שומן | קצת מכל דבר | ארוחות קלות | ללא שומשום | 10 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | ללא אגוזים | 11 חודשים + | 12 חודשים + | אוכל אצבע
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
תרד הוא מקור טוב לסידן. הקפידו לשלב סוגים שונים של עלים ירוקים בתזונת התינוקות והפעוטות.
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: אפייה במכשיר מולטיקייק או בתנור
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 200 גרם עלי תרד טריים בלי הגבעול (מומלץ לחתוך קצת כדי שיהיה קל יותר באכילה אפילו שהם מאוד מתרככים)
- 2 כפות קמח (לבן או מלא)
- 1 ביצה
- כף גבינה לבנה (אפשר גם 2)
- 1 כף גבינה צהובה מגורדת
- 1/3 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים את התנור ל 180 מעלות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
במחבת רחבה מטגנים בצל עד להזהבה עם כף שמן זית או קנולה, מוסיפים את עלי התרד (לשטוף כמובן לפני) מערבבים כ2-3 דקות עד שהעלים מצטמצמים.
משאירים בצד לצינון.
לאחר הצינון מעבירים לקערה ומערבבים עם כל שאר החומרים יחד.
ניתן לאפות במכשיר המולטיקייק כ-10 דקות לכל צד, אבל אפשר גם בתנור: מחממים תנור ל 180 מעלות, עושים קציצות בידיים, מניחים על נייר אפייה משומן מעט, אופים כ-20 דקות בערך צד אחד. הופכים ואופים לעוד 10 דקות.
בתיאבון!
אולי יעניין אותך
החנות שלנו