קרדיט: דנה

הטיפ של עדי רסולי

תרד הוא מקור טוב לסידן. הקפידו לשלב סוגים שונים של עלים ירוקים בתזונת התינוקות והפעוטות.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

אלרגניים

מרקם

זמן בישול

אלרגניים

מיומנות

מרקם

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: אפייה במכשיר מולטיקייק או בתנור

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 200 גרם עלי תרד טריים בלי הגבעול (מומלץ לחתוך קצת כדי שיהיה קל יותר באכילה אפילו שהם מאוד מתרככים)
  • 2 כפות קמח (לבן או מלא)
  • 1 ביצה
  • כף גבינה לבנה (אפשר גם 2)
  • 1 כף גבינה צהובה מגורדת
  • 1/3 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: מחממים את התנור ל 180 מעלות

במחבת רחבה מטגנים בצל עד להזהבה עם כף שמן זית או קנולה, מוסיפים את עלי התרד (לשטוף כמובן לפני) מערבבים כ2-3 דקות עד שהעלים מצטמצמים.
משאירים בצד לצינון.
לאחר הצינון מעבירים לקערה ומערבבים עם כל שאר החומרים יחד.
ניתן לאפות במכשיר המולטיקייק כ-10 דקות לכל צד, אבל אפשר גם בתנור: מחממים תנור ל 180 מעלות, עושים קציצות בידיים, מניחים על נייר אפייה משומן מעט, אופים כ-20 דקות בערך צד אחד. הופכים ואופים לעוד 10 דקות.

בתיאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.