קרדיט: נוי וקנין סדן
- צמחוני | ללא בוטנים | לעיסה בינונית | 8 חודשים + | מאפים | ללא דגים | 9 חודשים + | ללא מוצרי חלב | ללא שומשום | 10 חודשים + | ללא אגוזים | 11 חודשים + | מרקם יציב | 12 חודשים + | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
מאפינס זו ההתחלה הטובה ביותר למי שקצת חושש.ת מאפייה. המידה הקטנה של המנה, מאפשרת שינויים קלים ומשחקים עם המרכיבים. שילוב למשל של קמח שקדים במקום חלק מהקמחים ובדיקה יותר נוחה אחרי מידת העשייה. כמעט כל מתכון של עוגה בחושה תוכלו להכין גם במאפינס, ולזכות בעוגה שמתאימה בדיוק ליד קטנה.
בשנה שנתיים הראשונות ממליצה לכם להמתיק בעיקר במקורות של פירות ולא להשתמש בסוכר מוסף. המתכון הזה מכיל סוכר, במידה מועטה יחסית.
זמן בישול
כ 40 דקות
אלרגניים
גלוטן | ביצים
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
מעורב יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 10 - 12 יחידות
3 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
תוספת מייפל מעל,זו ההמלצה של נוי. אני ממליצה לא להוסיף לתינוקות, אלא רק למבוגרים שבחבורה, אם מרגישים צורך.
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל 170 מעלות
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד קצף תפוח
מועכים את הבננות ומוסיפים
מוסיפים את השמן
בסוף את הקמח וא. אפיה רק עד כדי איחוד של הרכיבים.
משמנים תבנית קפקייקס/2 אינגליש
ומכניסים לתנור על 170 מעלות לא יותר.
חשוב להוציא מהתנור שהן קצת לחות ולא קשות בטח לקטנטנים עד גיל שנה.