קרדיט: הילה בלחסן
- 6 חודשים + | חלבון | צמחוני | ללא בוטנים | 7 חודשים + | פחמימה | לעיסה בינונית | טבעוני | ללא ביצים | 8 חודשים + | ללא דגים | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | מרקם מעורב | המנה העיקרית | ללא שומשום | 10 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | ללא אגוזים | 11 חודשים + | ללא גלוטן | 12 חודשים +
הטיפ של עדי רסולי
תוכלו להשתמש במגוון סוגי עדשים. כתומים לא יצריכו השרייה. את האורז הבסמטי כדאי לשטוף היטב ולהשרות עט על מנת לנקותו. לאחר ההשריה לשטוף היטב ולהשתמש על פי הוראות המתכון .
לתינוקות סביב גיל 9 חודשים תוכלו להקפיד על בישול "יתר" כך שהמנה תצא רכה מאוד, או להוסיף את המנה לתוך מנת ירקות טחונים (מרק )
זמן בישול
כ40 דקות
אלרגניים
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
מעורב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 6 מנות
1 בצל גדול
1 גזר מגורר דק
1 כוס אורז בסמטי
1/2 כוס עדשים – להשרות לפחות חצי שעה במים חמים
כפית כורכום
1 שן שום
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה,מוסיפים עדשים, כורכום מלח ושן שום ומטגנים עוד דקה
מוסיפים כוס אורז בסמטי ומערבבים היטב.
מוסיפים 2.5 כוסות מים פושרים כך שיכסו את כ2 סנטימטר מעל גובה האורז
מבשלים על אש נמוכה כ 25 דקות בסיר מכוסה
משאירים עוד עשר דקות את הסיר מכוסה והמנה מוכנה.