קרדיט: הילה בלחסן
- צמחוני | ללא בוטנים | 6 חודשים + | חלבון | טבעוני | ללא ביצים | 7 חודשים + | פחמימה | לעיסה בינונית | ללא דגים | 8 חודשים + | מרקם מעורב | המנה העיקרית | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | ללא שומשום | 10 חודשים + | 11 חודשים + | ללא אגוזים | 12 חודשים + | ללא גלוטן

הטיפ של עדי רסולי

תוכלו להשתמש במגוון סוגי עדשים. כתומים לא יצריכו השרייה. את האורז הבסמטי כדאי לשטוף היטב ולהשרות עט על מנת לנקותו. לאחר ההשריה לשטוף היטב ולהשתמש על פי הוראות המתכון .
לתינוקות סביב גיל 9 חודשים תוכלו להקפיד על בישול "יתר" כך שהמנה תצא רכה מאוד, או להוסיף את המנה לתוך מנת ירקות טחונים (מרק )

זמן בישול
כ40 דקות

אלרגניים

מיומנות
לעיסה בינונית

מרקם
מעורב

רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 6 מנות

1 בצל גדול
1 גזר מגורר דק
1 כוס אורז בסמטי
1/2 כוס עדשים – להשרות לפחות חצי שעה במים חמים
כפית כורכום
1 שן שום
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה,מוסיפים עדשים, כורכום מלח ושן שום ומטגנים עוד דקה
מוסיפים כוס אורז בסמטי ומערבבים היטב.
מוסיפים 2.5 כוסות מים פושרים כך שיכסו את כ2 סנטימטר מעל גובה האורז
מבשלים על אש נמוכה כ 25 דקות בסיר מכוסה
משאירים עוד עשר דקות את הסיר מכוסה והמנה מוכנה.