קרדיט: המתכון של דנית
- צמחוני | לעיסה מתקדמת | ללא בוטנים | טבעוני | פנקייק, לביבות וקציצות | ללא ביצים | 8 חודשים + | ללא דגים | קצת מכל דבר | 9 חודשים + | מרקם מעורב | ללא מוצרי חלב | ארוחה מלאה בביס | 10 חודשים + | ארוחות קלות | ללא אגוזים | 11 חודשים + | מרקם יציב | תבשיל שהוא ארוחה | 12 חודשים + | אוכל אצבע

הטיפ של עדי רסולי

אם תוותרו על תפוח האדמה במתכון, ותמירו אותו בבטטה, תוכלו להקפיא את הלביבות . הקפאת תפוח אדמה גם היא אפשרית אך עשויה לשנות את מרקם המנה.
אולי תרצו לשתף

זמן בישול
40 דקות

אלרגניים
שומשום | גלוטן

מיומנות
לעיסה מתקדמת

מרקם
מעורב | יציב

רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: 30 יחידות

תפוח אדמה קטן מגורד
בטטה מגורדת
סלק מגורד
קישוא מגורד
בצל מגורד ומטוגן (ממש מעט שמן)
1 כוס עדשים שחורות אחרי בישול (אפשר לטחון )
3 כפות קמח
1/4 כוס טחינה
כורכום, כמון ועשבי תיבול

אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מבשלים עדשים עד ריכוך | מחממים תנור על 180 מעלות

מערבבים יחד את כל המרכיבים ויוצרים לביבות. מניחים בתבנית תנור עם נייר אפיה.
מכניסים לתנור לכ-20 דקות ולאחר מכן הופכים את הלביבות ואופים 5 דקות נוספות עד להשחמה.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו