קרדיט: כינרת
הטיפ של עדי רסולי
לביבות מירקות מגוונים, יספקו טעמים משתנים בכל ביס ומרקמים שונים. למרקם שהוא ממש "מעיך" תוכל לטחון את המחית למרקם חלק. העדיפו הכנה משתנה – פעם עם מחית ופעם עם ירקות מעוכים במזלג.
על מנת להגיע באפייה למרקם הדומה לטיגון, חממו מראש את התנור והכניסו את תבנית התנור שתתחמם טרם הכנסת הלביבות. לקראת האפייה, הניחו נייר אפייה משומן על התבנית ואת תערובת הלביבות. התנור הלוהט עם התבנית הרותחת יאפשרו מרקם פריך. הניחו את הלביבות לאפיה של כ 15 דקות והפכו לצד השני לעוד כ 10 דקות.
זמן בישול
כשעה הכנה
אלרגניים
ביצים | גלוטן
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב | יציב
רכיבים
- חבילת ברוקולי
- 3-4 קישואים
- 3-4 תפוחי אדמה
- ביצה
- מלח,פלפל
- 1 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה
מקלפים את הקישואים ותפוחי האדמה וחותכים לחתיכות גדולות. חותכים גם את הברוקולי.
שמים יחד בסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך.
מועכים יחד את הכל לפירה ומוסיפים ביצה, מלח ופלפל. מערבבים הכל יחד.
מקריים ויוצרים מהתערובת כדורים ומגלגלים כל כדור בפירורי לחם.
מטגנים במחבת עם שמן.
להוראות הכנה בתנור קראו בטיפ מעלה
בתיאבון!