קרדיט: המתכון של תמי
- חלבון | ללא בוטנים | לעיסה מתקדמת | 7 חודשים + | ללא ביצים | לעיסה בינונית | פנקייק, לביבות וקציצות | 8 חודשים + | ללא דגים | 9 חודשים + | המנה העיקרית | ללא מוצרי חלב | מרקם מעורב | 10 חודשים + | ללא שומשום | 11 חודשים + | ללא אגוזים | מרקם יציב | 12 חודשים + | ללא גלוטן
הטיפ של עדי רסולי
לכל החוששים מחציל 🙂 מתכוני בשר הם שילוב מצוין עם חציל, הטעם והמרקם דומים והחציל יכול ליצור קציצה רכה יותר. את הקציצות האלו תוכלו גם לאפות במקום לטגן, לפני הכניסה שלהם לרוטב.
אולי תרצו לשתף
זמן בישול
כ 50 דקות
אלרגניים
ביצה
מיומנות
לעיסה בינונית/מתקדמת
מרקם
מעורב יציב
רכיבים
לקציצות:
- 1/2 ק"ג עוף טחון
- 1/2 חציל
- 2 גבעולים בצל ירוק
- חופן כוסברה
- 1 תפוח אדמה מגורד
- מלח פלפל
- כורכום
- תבלין לקציצות
לרוטב:
- 1 בצל
- 1 קופסאת שימורים אפונה
- חופן כוסברה קצוצה
- מעט כורכום
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
להכנת הקציצות:
קוצצים דק את החציל, הבצל הירוק והכוסברה.
מערבבים הכל יחד עם תפוח האדמה והעוף הטחון ומתבלים.
יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים.
להכנת הרוטב:
בסיר ניפרד מטגנים בצל פרוס דק. מוסיפים את האפונה והכוסברה ומתבלים.
מוסיפים מים ומסדרים את הקציצות בפנים.
מבשלים בערך 15-20 דקות.
בתיאבון.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו