קרדיט: אורטל
- ללא בוטנים | לעיסה מתקדמת | רך | חלבון | ללא ביצים | 7 חודשים + | פחמימה | ללא דגים | 8 חודשים + | המנה העיקרית | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | מרקם מעורב | ארוחה מלאה בביס | ללא שומשום | 10 חודשים + | תבשיל שהוא ארוחה | ללא אגוזים | מרקם יציב | 11 חודשים + | ללא גלוטן | אוכל אצבע | הרכב המנה
הטיפ של עדי רסולי
עוף. הקלאסיקה של מנות הצהריים הישראליות. מקור לחלבון אבל דל בברזל, גוונו את ארוחות הצהריים גם עם קטניות.
אולי תרצו לשתף
זמן בישול
כשעה וחצי
אלרגניים
ללא
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: 8-10 מנות
- 4-5 כרעיים חצויים
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 2 גזרים חתוכים לרצועות
- 3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גסות
- 1 כפית שטוחה סוכר/סוכר דמררה
- 1 כפית כורכום שטוחה
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/4 כפית קינמון
- כפית מלח
- מים
אופן ההכנה
מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב עד להזהבה.
כשהבצל מזהיב מוסיפים את העוף, מערבבים ומטגנים מספר דקות.
מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה וממשיכים לטגן את הכל יחד תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך כ-5 דקות.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכסים את העוף במים רותחים עד לגובה העוף. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 50 דקות.
מוסיפים את המלח, מערבבים וממשיכים לבשל לעוד 10-15 דקות, בודקים שהעוף התרכך ומסירים מהאש.
בתיאבון!
אולי יעניין אותך
החנות שלנו