קרדיט: אורטל

הטיפ של עדי רסולי

עוף. הקלאסיקה של מנות הצהריים הישראליות. מקור לחלבון אבל דל בברזל, גוונו את ארוחות הצהריים גם עם קטניות.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כשעה וחצי

אלרגניים

ללא

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

זמן בישול

כשעה וחצי

אלרגניים

ללא

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: 8-10 מנות

  • 4-5 כרעיים חצויים
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 2 גזרים חתוכים לרצועות
  • 3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גסות
  • 1 כפית שטוחה סוכר/סוכר דמררה
  • 1 כפית כורכום שטוחה
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית קינמון
  • כפית מלח
  • מים

אופן ההכנה

מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב עד להזהבה.
כשהבצל מזהיב מוסיפים את העוף, מערבבים ומטגנים מספר דקות.
מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה וממשיכים לטגן את הכל יחד תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך כ-5 דקות.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכסים את העוף במים רותחים עד לגובה העוף. מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 50 דקות.
מוסיפים את המלח, מערבבים וממשיכים לבשל לעוד 10-15 דקות, בודקים שהעוף התרכך ומסירים מהאש.

 

בתיאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.