קרדיט: המתכון של ענת
הטיפ של עדי רסולי
כדי להפוך את המנה לארוחה מלאה, הגישו על פירה/אורז. או הוסיפו קוביות בטטה ותפוח אדמה למנה.
זמן בישול
כ 40 דקות
אלרגניים
ביצה
מיומנות
לעיסה בינונית/מתקדמת
מרקם
אחיד יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ-25 -20 יחידות
0.5 ק"ג עוף טחון
0.5 ק"ג הודו טחון
2 ביצים
0.5 כוס קוואקר/פירורי לחם – אפשר לשלב
מלח ופלפל שחור
לרוטב
1 בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קצוץ
חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
תיבול: כפית מלח, כפית כמון, מעט פלפל שחור.
אופציונלי -1 כוס אפונה או גרגרי חומוס קפואים
אופן ההכנה
לקציצות-
מערבבים היטב את כל המרכיבים ומשהים במקרר לחצי שעה.
מגלגלים לקציצות.
לרוטב-
מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים שום וסלרי (ניתן לוותר על הסלרי אם מישהי לא אוהבת).
מערבבים מעט ומאדים דקה.
מוסיפים 1 ליטר מים רותחים ומתבלים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים לגמרי ונותנים לרוטב להתבשל 10 דקות (אם לא שמתן סלרי אז 2-3 דקות מספיקות).
מכניסים את הקציצות לסיר ומכסים. מבשלים 10 דקות מבלי לגעת – כדי שלא יתפרקו.
אחרי 10 דקות הופכים את הקציצות ומנענעים קצת את הסיר לצדדים לעירבוב הרוטב.
מכסים חלקית ומבשלים עוד 20-25 דקות.
לסיום מפזרים בין הקציצות גרגירי חומוס- (השתמשתי בקפוא של סנפרוסט וגם עם אפונה עדינה יוצא מעולה), מכסים ומבשלים עוד כ 5 דקות.
*שימו לב שהעוף וההודו לא זקוקים לבישול ארוך, ממליצה שמרגע הנחת הקציצות בסיר- לא לבשל יותר מ35-40 דקות גג.