קרדיט: המתכון של ענת

הטיפ של עדי רסולי

 כדי להפוך את המנה לארוחה מלאה, הגישו על פירה/אורז. או הוסיפו קוביות בטטה ותפוח אדמה למנה.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 40 דקות

אלרגניים

ביצה

מיומנות

לעיסה בינונית/מתקדמת

מרקם

אחיד יציב

זמן בישול

כ 40 דקות

אלרגניים

ביצה

מיומנות

לעיסה בינונית/מתקדמת

מרקם

אחיד יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ-25 -20 יחידות

0.5 ק"ג עוף טחון
0.5 ק"ג הודו טחון
2 ביצים
0.5 כוס קוואקר/פירורי לחם – אפשר לשלב
מלח ופלפל שחור

לרוטב
1 בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קצוץ
חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
תיבול: כפית מלח, כפית כמון, מעט פלפל שחור.
אופציונלי -1 כוס אפונה או גרגרי חומוס קפואים

אופן ההכנה

לקציצות-
מערבבים היטב את כל המרכיבים ומשהים במקרר לחצי שעה.
מגלגלים לקציצות.

לרוטב-
מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים שום וסלרי (ניתן לוותר על הסלרי אם מישהי לא אוהבת).
מערבבים מעט ומאדים דקה.
מוסיפים 1 ליטר מים רותחים ומתבלים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים לגמרי ונותנים לרוטב להתבשל 10 דקות (אם לא שמתן סלרי אז 2-3 דקות מספיקות).
מכניסים את הקציצות לסיר ומכסים. מבשלים 10 דקות מבלי לגעת – כדי שלא יתפרקו.
אחרי 10 דקות הופכים את הקציצות ומנענעים קצת את הסיר לצדדים לעירבוב הרוטב.
מכסים חלקית ומבשלים עוד 20-25 דקות.
לסיום מפזרים בין הקציצות גרגירי חומוס- (השתמשתי בקפוא של סנפרוסט וגם עם אפונה עדינה יוצא מעולה), מכסים ומבשלים עוד כ 5 דקות.

*שימו לב שהעוף וההודו לא זקוקים לבישול ארוך, ממליצה שמרגע הנחת הקציצות בסיר- לא לבשל יותר מ35-40 דקות גג.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.