קרדיט: עדי רסולי

הטיפ של עדי רסולי

בצק פילו, אחרי שתכירו, תאהבו ממש 🙂 אתם שולטים במקור וכמות השומן בבצק!
את החצי השני של הבצק, תוכלו למלא באותה תערובת גבינות, ולתבל באורגנו ועגבניות ליצירת מאפה פיצה.
הבצק לא ניתן להקפאה חוזרת, מצד שני, מאפה מוכן תוכלו להקפיא ולחמם בהמשך.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 20 ד' הכנה | 40 ד' אפיה

אלרגניים

גלוטן | ביצה | חלב

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

זמן בישול

כ 20 ד' הכנה | 40 ד' אפיה

אלרגניים

גלוטן | ביצה | חלב

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: תבנית עגולה (הכנה נעשית מחצי חבילה של בצק)

  • 1/2 חבילת בצק פילו, מפשירים ערב קודם במקרר
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9 %
  • 1 גביע גבינה לבנה/קוטג
  • 1/2 כוס גבינה מלוחה/ריקוטה
  • 3 כוסות עלי תרד/מנגולד/ חצי חבילה של מדליוני תרד
  • צלוחית עם שמן זית לשימון דפי הפילו
  • מלח וקורט פלפל שחור

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: מחממים את התנור ל 180 מעלות | דואגים לבצק פילו מופשר

  • מפשירים בצק פילו באריזתו במקרר, ערב לפני ההכנה (או בוקר לפני ערב ההכנה)
  • מחממים מחבת איכותית וקוצצים את עלי המנגולד/תרד ונותנים להם להתרכך על המחבת (אני לא מוסיפה שמן, ניתן להוסיף 2 כפות מים כדי לרכך את העלים ).
    *אם משתמשים במדליוני תרד קפואים, דואגים לחלוט אותם במים רותחים ולסנן היטב מנוזלים. אני מעדיפה במקרה הזה שימוש בעלים הטריים.
  • בקערה מערבבים את הגבינות – מוסיפים אל הגבינות את התרד/מנגולד
    מערבבים היטב.
  • על נייר אפיה – פורסים עלה פילו, בעזרת מברשת משמנים את העלה בשמן זית ומניחים עליו עוד שכבה, משמנים ומניחים עוד שכבה. (סהכ 3 עלי פילו) , על 3/4 מגודל העלה מורחים מתערובת הגבינה (משאירים שטח ריק בקצה העלה)
  • מגלגלים את העלה מהכיוון המרוח במלית לכיוון הריק. ליצירת "נחש" .
  • יוצרים כ 3 "נחשים כאלו" מניחים אותם מעוגלים בתוך תבנית עגולה, כך שהם קרובים אחד לשני.
  • משמנים את המאפה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 דקות.
    **עבודה עם בצק פילו צריכה להיות מהירה, היות והבצק עלול להתייבש
אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.