קרדיט: אלונית לוגסי
הטיפ של עדי רסולי
אני הכי אוהבת עוגיות, שהם כיפייות לטעם, ללב אבל יש בהן גם ערך מוסף. חלק מהמסה של העוגיות פה, מבוססת על מחית פרי. ואת כמות הסוכר, תוכלו להקטין ב1/3 כוס.
זמן בישול
כ 25 ד' הכנה
אלרגניים
ביצה |גלוטן
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
יציב רך
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: תבנית משפחתית
1 ביצה
100 גרם מחית פרי (לא משנה של איזו חברה. העיקר בסביבות 100 גרם)
2/3 כוס שמן
1 כוס סוכר (אפשר חום)
2 וחצי כוסות קמח (אפשר להמיר חצי כמות בקמח כוסמין)
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס שוקולד צ'יפס (רצוי איכותי של מעל 50% מוצקי קקאו)
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל 180 מעלות
מחממים תנור ל 180 מעלות
מערבבים את החומרים הרטובים היטב
מוסיפים קמח ומערבבים למרקם אחיד
מרטיבים ידיים במים כדי שהבצק לא ידבק לידיים
מגלגלים כדורים בגודל של כדור שוקולד ושמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
אופים בחום של 180 מעלות כ 10-15 דקות עד הזהבה