תבשיל גריסים עם גזר ובטטה
צילום ומתכון: קרן שרעבי גזית
מצרכים :
1. בצל קצוץ
1/2 בטטה מגורדת /חתוכה
2 גזרים מגורדים
מלח פלפל
1/2 כפית כורכום
1.5 כוסות גריסים
3 כוסות מים
2 כפות שמן זית
הכנה:
מטכנים את הבצל, הבטטה והגזר בשמן זית.
מוסיפים תבלינים ומערבבים.
שוטיפים את הגריסים ומוסיפים לסיר, מכסים ב 3 כוסות המים.
מבשלים כ 15-20 דקות עד ריכוך
במידת הצורך מאריכים את משך הבישול ומוסיפים עוד טיפה מים אם נדרש.
הטיפ של עדי רסולי, דיאטנית המתכוניה
התאימו את מידת הבישול למיומנות האכילה של התינוק. בשל צורתם של הגריסים, אני ממלייצה לבשל "בישול יתר" עבוק תינוקות צעירים, למרקם דייסתי. כדי להעשיר את המנה בחלבון, תוכלו להוסיף חצי כוס עדשים כתומות עם עוד 3/4 כוס מים. את העדשים יש להוסיף יחד עם הגריסים.