קרדיט: עדי רסולי
- חלבון | לעיסה מתקדמת | צמחוני | רך | ללא בוטנים | לעיסה בינונית | טבעוני | ללא ביצים | ללא דגים | 8 חודשים + | ללא מוצרי חלב | 9 חודשים + | מרקם מעורב | המנה העיקרית | ללא שומשום | 10 חודשים + | ללא אגוזים | 11 חודשים + | ללא גלוטן | 12 חודשים + | רטבים
הטיפ של עדי רסולי
תוכלו להגיש על מצע של אורז , למעוך או לטחון למרקם הרצוי. השתמשו תמיד במלח, רק בסוף הבישול. כך תוכלו לחסוך כמויות משמעותיות של מלח במזון.
זמן בישול
כ 20 ד' הכנה
אלרגניים
ללא
מיומנות
לעיסה בינונית מתקדמת
מרקם
מעורב רך
זמן בישול
כ 20 ד' הכנה
אלרגניים
ללא
מיומנות
לעיסה בינונית מתקדמת
מרקם
מעורב רך
רכיבים
1 פלפל אדום
1 בצל גדול
2 עגבניות טריות
צנצנת/פחית עגבניות מרוסקות
2 כוסות גרגרי חומוס קפואות אחרי בישול/סנפרוסט/קופסת שימורים
שמן זית
2 כפות פריקה
2 כפיות מלח
4 שיני שום
1 כפית שום גבישי
פלפל שחור (אני גם הוספתי אחד חריף טרי!, אבל זה רק כי זה מתאים פה לכולם )
אופן ההכנה
קוצצים בצל, עגבניות, שום טרי, פלפל ומטגנים במחבת שחוממה מראש עם 2-3 כפות שמן זית
מזהיבים היטב, עד לריכוך הירקות
מוסיפים את כל התבלינים פרט למלח ומערבבים
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומוסיפים 3 כוסות מים
מכסים ונותנים לטעמים להתחבר כ 10-15 דקות על אש בינונית עם מכסה.
טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את גרגרי החומוס והמלח
ומבשלים עד לטעם והמרקם הרצוי.
ניתן כמובן למעוך במזלג להקל על האכילה.