קרדיט: יעל לביא

הטיפ של עדי רסולי

מנה שיש בה טעמים משפחתיים מגוונים, כולל חמאת בוטנים וחלב קוקוס. בוטנים וקוקוס יכולים להשתלב גם הם בתפריט התינוקות.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 40 ד' הכנה

אלרגניים

גלוטן | בוטנים

מיומנות

לעיסה בינונית - מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

זמן בישול

כ 40 ד' הכנה

אלרגניים

גלוטן | בוטנים

מיומנות

לעיסה בינונית - מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: סיר משפחתי

לקציצות:

  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 בטטה מגורדת
  • 1 בצל קצוץ
  • תבלינים – מלח ופלפל שחור
  • פירורי לחם

רוטב:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום חתוכות גס
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 3 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • תבלינים – מלח ופלפל
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • בטטה בינונית חתוכה לקוביות

אופן ההכנה

מערבבים את הבשר הטחון עם הבטטה, בצל קצוץ והתבלינים.

מכינים קציצות, טובלים בפירורי לחם ומטגנים משני הצדדים.

רוטב:

מטגנים את הבצל, לאחר שמזהיב מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.

מוסיפים את החלב קוקוס, חמאת בוטנים, טחינה, ג'ינג'ר ותבלינים.

מביאים לרתיחה, מוספים את התפוח אדמה ומבשלים עד לחצי ריכוך.

מוסיפים את הבטטה ומערבבים.

מסדרים את הקציצות בתוך הרוטב ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הגז ומבשלים עוד כחצי שעה עד הריכוך של הבטטה

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.