קרדיט: זהבית אברמוביץ

הטיפ של עדי רסולי

לחם בהכנה ביתית מאפשר משחק עם הרכב הקמחים ומנטרל חומרים מוספים, כמו משמרים, לא רצויים. לאחר ההכנה תוכלו לפרוס ולהקפיא. הכנה של לחמים נשמעת כמו תהליך מורכב ומסובך, אבל בפועל – זה רק מצריך ערבוב והמתנה. יש פה תקופות בבית שאני מכינה, אבל ממש מכירה את התחושה של יציאה מהרוטינה – וחזרה לקניה של לחמים. מאחלת לי שיהיו פה יותר לחמים ביתיים.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

שעה וחצי הכנה והתפחה | 30 ד' אפיה

אלרגניים

גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

יציב

זמן בישול

שעה וחצי הכנה והתפחה | 30 ד' אפיה

אלרגניים

גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: תבנית גדולה

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 כוס קמח חיטה מלא
  • 1 כוס קמח חיטה לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית פשתן טחונה
  • 1 כפית צ'יה טחונה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: מחממים את התנור ל 200 מעלות

מערבבים את המוצרים היבשים, יוצרים גומה ומוסיפים את המצרכים הרטובים.

לשים ביד או מיקסר עד שמתקבל בצק לא דביק ונוח לעבודה.

יוצרים כדור ומכניסים להתפחה למשך שעה וחצי.

לאחר ההתפחה מוציאים אוויר ולשים עוד קצת.

יוצרים צורה, מורחים למעלה מעט חמאת שקדים ושומשום שחור ולבן.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-35 דקות.

בתיאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.