מתכון ותמונה: רעות אלפנדרי גרין
מצרכים:
כוס ורבע/וחצי עדשים כתומות
3/4 כוס קינואה (כמות לפני בישול)
חצי צרור פטרוזיליה
1 בצל סגול / לבן
1 גזר
4-5 שיני שום
2-3 כפות שמן זית לטיגון הבצל
תבלינים לפי הטעם (כמון, פפריקה, פלפל שחור)
2-3 כפות שמן זית לטיגון הבצל
תבלינים לפי הטעם (כמון, פפריקה, פלפל שחור)
אופן הכנה:
משרים את העדשים במים לפחות 4 שעות.
מבשלים את הקינואה – 3/4 כוס, בערך כוס וחצי מים (יחס של 1:2) ומבשלים עד ריכוך. (כ 15-20 דקות)
מבשלים את הקינואה – 3/4 כוס, בערך כוס וחצי מים (יחס של 1:2) ומבשלים עד ריכוך. (כ 15-20 דקות)
בסיר מטגנים בצל ושום עד לשקיפות,
חותכים גס את הפטרוזילה,
מגרדים בפומפיה את הגזר
והכל יחד למעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה.
מערבבים את הקינואה עם העיסה שהכנו בבלנדר, מתבלים איך שרוצים (אני שמתי שמן זית, מלח, פלפל, כמון, פפריקה) ונותנים להכל לנוח במקרר כחצי שעה.
מחממים תנור ל200 מעלות.
מכדררים את התערובת לקציצות ואז משטחים ומניחים בתבנית.
על מסילה נמוכה בתנור שמים מגש /פיירקס עם חמים חמים (כדי שהקציצות יישארו נימוחות) ומכניסים את תבנית הקציצות לתנור ל10 דק, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות.
*לפני כניסתם לתנור רצוי לזלף שמן זית מעל כדי לתת פריכות.
*אני לא אוהבת לטגן אבל ניתן במקום בתנור, לטגן על מחבת, כמה דק משני הצדדים.
*הצעת הגשה – לצד ציזיקי/ טחינה וירקות חתוכים.