קרדיט: רעות אלפנדרי גרין

הטיפ של עדי רסולי

קציצות שהן ארוחה מלאה, תגישו לצד ירקות טריים ויש פה ארוחה מהירה, במיוחד אם תדאגו להקפיא מנה לשבוע הבא.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 40 ד' הכנה

אלרגניים

ללא

מיומנות

לעיסה בינונית מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

זמן בישול

כ 40 ד' הכנה

אלרגניים

ללא

מיומנות

לעיסה בינונית מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

רכיבים

כוס ורבע/וחצי עדשים כתומות
3/4 כוס קינואה (כמות לפני בישול)
חצי צרור פטרוזיליה
1 בצל סגול / לבן
1 גזר
4-5 שיני שום
2-3 כפות שמן זית לטיגון הבצל
תבלינים לפי הטעם (כמון, פפריקה, פלפל שחור)

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: משרים עדשים כתומות לשעה וחצי

משרים את העדשים במים לפחות 4 שעות.
מבשלים את הקינואה – (3/4 כוס) בערך כוס וחצי מים (יחס של 1:2) ומבשלים עד ריכוך. (כ 15-20 דקות)
בסיר מטגנים בצל ושום עד לשקיפות,
חותכים גס את הפטרוזילה,
מגרדים בפומפיה את הגזר
מכניסים את העדשים אחרי סינון והירקות  יחד למעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה.
את הקינואה לא טוחנים.
מערבבים את הקינואה עם העיסה שהכנו בבלנדר, מתבלים איך שרוצים (אני שמתי שמן זית, מלח, פלפל, כמון, פפריקה) ונותנים להכל לנוח במקרר כחצי שעה.
מחממים תנור ל200 מעלות.
מכדררים את התערובת לקציצות ואז משטחים ומניחים בתבנית.
על מסילה נמוכה בתנור שמים מגש /פיירקס עם חמים חמים (כדי שהקציצות יישארו נימוחות) ומכניסים את תבנית הקציצות לתנור ל10 דק, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות.
*לפני כניסתם לתנור רצוי לזלף שמן זית מעל כדי לתת פריכות.
*אני לא אוהבת לטגן אבל ניתן במקום בתנור, לטגן על מחבת, כמה דק משני הצדדים.
*הצעת הגשה – לצד ציזיקי/ טחינה וירקות חתוכים.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.