קרדיט: עמית פרימן
- רך | ללא בוטנים | צמחוני | לעיסה בינונית | ללא דגים | מאפים | ללא מוצרי חלב | קצת מכל דבר | מרקם יציב | ללא אגוזים | 12 חודשים + | מתוקים וקינוחים | אוכל אצבע | הרכב המנה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
נסו כמו עמית, לשכלל מתכונים בסיים והמירו רכיבים לאיכותיים יותר. לא תמיד זה מצליח בנסיון הראשון 🙂 אבל כשזה מצליח זה כייף גדול לדעת שהצלחתם לשפר את תזונת הילדים!
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
כחצי שעה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
גלוטן | ביצים | שומשום
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
לעיסה בינונית
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
רך יציב
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: 12 יחידות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
2 ביצים
בננה בשלה מעוכה
2-4 כפות דבש (* אין לתת לפני גיל שנה )
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1/3 כוס 75 מ"ל שמן רגיל
1/2 כוס 120 מ"ל נוזלים: מיץ מתפוז/ קלמנטינה או מים או גם וגם
100 גרם טחינה גולמית
50 גרם חמאת אגוזים או אגוזי לוז
(אם אין , להגדיל את כמות הטחינה)
כוס קמח כוסמין
כפית אבקת אפייה
2-3 כפות אבקת קקאו
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל170 מעלות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
טורפים בקערה את כל הרטובים.
מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקקאו.
מערבבים רק עד שאחיד.
מעבירים לתבנית שקעים משומנת (סיליקון לא צריך לשמן), ממלאים 2/3 גובה כל שקע.
אופים 15-20 דקות עד שמוכן.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו