קרדיט: עמית פרימן
- צמחוני | רך | ללא בוטנים | לעיסה בינונית | ללא דגים | מאפים | ללא מוצרי חלב | קצת מכל דבר | ללא אגוזים | מרקם יציב | מתוקים וקינוחים | 12 חודשים + | אוכל אצבע | הרכב המנה
הטיפ של עדי רסולי
נסו כמו עמית, לשכלל מתכונים בסיים והמירו רכיבים לאיכותיים יותר. לא תמיד זה מצליח בנסיון הראשון 🙂 אבל כשזה מצליח זה כייף גדול לדעת שהצלחתם לשפר את תזונת הילדים!
זמן בישול
כחצי שעה
אלרגניים
גלוטן | ביצים | שומשום
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
רך יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: 12 יחידות
2 ביצים
בננה בשלה מעוכה
2-4 כפות דבש (* אין לתת לפני גיל שנה )
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1/3 כוס 75 מ"ל שמן רגיל
1/2 כוס 120 מ"ל נוזלים: מיץ מתפוז/ קלמנטינה או מים או גם וגם
100 גרם טחינה גולמית
50 גרם חמאת אגוזים או אגוזי לוז
(אם אין , להגדיל את כמות הטחינה)
כוס קמח כוסמין
כפית אבקת אפייה
2-3 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל170 מעלות
טורפים בקערה את כל הרטובים.
מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקקאו.
מערבבים רק עד שאחיד.
מעבירים לתבנית שקעים משומנת (סיליקון לא צריך לשמן), ממלאים 2/3 גובה כל שקע.
אופים 15-20 דקות עד שמוכן.