מוקפץ ירקות ועוף – המתכון של סופיה
מספר מנות/יחידות:
מרכיבים:
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות
- 2 גזרים קטנים חתוכים לרצועות
- חבילת נבטים
- חבילת בצל ירוק
- 2 חתיכות של חזה עוף
- 1 קישוא אחד חתוך לרצועות
- 1 בצל אחד חתוך לרצועות
- חצי חבילת נודלס מבושל
- תיבול – רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)
הוראות הכנה:
חותכים את חזה העוף חתכתי לרצועות ומשרים במעט רוטב סויה. מטגנים עם כף שמן על מחבת נפרד עד שכמעט מוכן.
בווק מחממים מעט שמן, על אש גובהה מאוד מקפיצים את הגמבות, הגזר והבצל עד שהם מתרככים.
מוסיפים את הקישוא הנבטים והבצל הירוק ומחכים עד שהכל יתרכך. מוסיפים מעט מהסויה והצ'ילי (לפי הטעם).
ממשיכים להקפיץ עד שהירקות מתרככים וכמעט ואין נוזלים ולא רואים את הבצל הירוק והנבטים.
מוסיפים את העוף, מקפיצים עוד קצת ואז מוסיפים את הנודלס. מערבבים היטב, מתקנים תיבול אם צריך.