קרדיט: המתכון של מירית רוט רביבו
- מרקים | ללא בוטנים | 7 חודשים + | פחמימה | ללא ביצים | 8 חודשים + | ללא דגים | 9 חודשים + | מציצה וגריפה | ללא מוצרי חלב | ללא שומשום | 10 חודשים + | ללא אגוזים | 11 חודשים + | ללא גלוטן | 12 חודשים + | מרקם טחון
הטיפ של עדי רסולי
הוציאו מנה לתינוק ורק אז הוסיפו את התבלינים החזקים. תוכלו להוסיף 3 כפות עדשים כתומות להעשרת המנה בחלבון.
כדי לבשל לל המש]לה, ביחרו מנות בטעמים מגוונים, הוציאו מנה לתינוק לפני התיבול "הדומיננטי" (כמו פלפל שחור) ותבלו את יתר הסיר.
הכנה לכל המשפחה יחד מעלה את ההיענות התינוק ואת ההערכות שלכם
.
זמן בישול
אלרגניים
ללא
מיומנות
מציצה וגריפה
מרקם
טחון
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: 4-5 מנות
3 גזרים צבעוניים
3 מיני בטטה
3 תפוחי אדמה
4 כפות שמן
בצל לבן גדול
2 שיני שום
תבלינים : ג'ינג'ר יבש (או טרי), פלפל שחור גרוס, תבלין שום, צ'ילי (תבלינים למבוגרים, עבור התינוקות אפשר לוותר)
קרטון קטן קרם קוקוס ללא גלוטן
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם שמן. לאחר כ-2 דק מוסיפים את השום החתוך לפרוסות.
במקביל חותכים גס את הבטטה, הגזר ותפוח האדמה ומוסיפים לסיר. מתבלים ומערבבים.
לאחר מכן, מוסיפים כליטר וקצת מים רותחים (אפשר גם יותר הכל תלוי בסמיכות שתרצו אחרי).
מבשלים עד לריכוך כל הירקות כ 25-30 דקות.
מכבים את האש, ומוסיפים את קרם הקוקוס.
לאחר שמתקרר טוחנים במוט בלנדר.
*להגשה ניתן להוסיף טיפת גבעול בצל ירוק, עירית גם ופלפל שחור בשנית
*ניתן לגוון בירקות השורש