קציצות אפונה ותרד

מתכון ותמונה: רתם הורביץ
רכיבים:
2 כוסות אפונה קפואה
חופן כוסברה
1/2-1 כוס סולת
1/2 כוס שיבולת שועל
תרד
בצל קטן קצוץ
ביצה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מפשירים את האפונה וטוחנים יחד עם הכוסברה למרקם גס
בנפרד מטגנים במחבת בצל קצוץ עם תרד קצוץ או תרד בייבי, רק עד שטיפה מתרכך. קוצצים עוד קצת ומוסיפים את זה לתערובת של האפונה הטחונה.
מוסיפים ביצה, סולת ושיבולת שועל (אפשר להמיר בכל סוג של "מסמיך")
כפית שטוחה מלח, קצת פלפל שחור.
העיסה די רכה, זה קציצות שעושים עם 2 כפות ישר למחבת עם מעט שמן בחום בינוני.
הן מאוד עדינות תהפכו אותן בזהירות.