קרדיט: מורן חורי
- לעיסה מתקדמת | צמחוני | ללא בוטנים | 7 חודשים + | טבעוני | ללא ביצים | 8 חודשים + | ללא דגים | מרקם מעורב | 9 חודשים + | המנה העיקרית | ללא מוצרי חלב | ארוחה מלאה בביס | 10 חודשים + | ללא שומשום | ללא אגוזים | 11 חודשים + | תבשיל שהוא ארוחה | 12 חודשים +
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
כדי להמיר את המנה לצמחונית אך מכילה חלבון, שלבו במקום הבשר, כוס של עדשים כתומות, ירקות או גרגרי חומוס.
עדשים *כתומות* יתבשלו היטב עם הפתיתים. גרגרי חומוס או עדשים ירוקות יידרשו בישול מקדים ושילובם במנה כאשר הם כבר כמעט רכים.
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
כחצי שעה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
גלוטן
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
לעיסה מתקדמת
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
מעורב
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ6 מנות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
- 1 בצל
- 2 כפות שמן
- 250 גרם בשר בקר טחון (* קראו בסוף המתכון אפשרות צמחונית)
- 1 חבילה פתיתים עם בורגול של אסם (או כל סוג אחר)
- 1 תפוח אדמה קצוץ לקוביות
- 1 עגבניה קצוצה לקוביות
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- תבלינים : אבקת מרק (* עדי ממליצה להמיר בכפית כורכום)
3/4 כף פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
מחממים שמן בסיר, מטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים בשר בקר טחון (250 גרם) ומבשלים עד להחלפת הצבע (בין 3 ל 5 דקות).
מוסיפים את הפתיתים עם הבורגול (של אסם) ומערבבים.
מוסיפים תפוח אדמה, בטטה ועגבניה לסיר.
מכסים במים רותחים – סנטימר אחד מעל גובה התכולה.
מתבלים ומערבבים קלות.
מורידים לאש חלשה ותוך 20 דק יש לנו ארוחה יוצאת מין הכלל! בתיאבון לכולם! כל הבית אוכל!
אולי יעניין אותך
החנות שלנו