קרדיט: מורן חורי

הטיפ של עדי רסולי

כדי להמיר את המנה לצמחונית אך מכילה חלבון, שלבו במקום הבשר, כוס של עדשים כתומות, ירקות או גרגרי חומוס.
עדשים *כתומות* יתבשלו היטב עם הפתיתים. גרגרי חומוס או עדשים ירוקות יידרשו בישול מקדים ושילובם במנה כאשר הם כבר כמעט רכים.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כחצי שעה

אלרגניים

גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב

זמן בישול

כחצי שעה

אלרגניים

גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ6 מנות

  • 1 בצל
  • 2 כפות שמן
  • 250 גרם בשר בקר טחון (* קראו בסוף המתכון אפשרות צמחונית)
  • 1 חבילה פתיתים עם בורגול של אסם (או כל סוג אחר)
  • 1 תפוח אדמה קצוץ לקוביות
  • 1 עגבניה קצוצה לקוביות
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • תבלינים : אבקת מרק (* עדי ממליצה להמיר בכפית כורכום)
    3/4 כף פפריקה
    מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר, מטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים בשר בקר טחון (250 גרם) ומבשלים עד להחלפת הצבע (בין 3 ל 5 דקות).
מוסיפים את הפתיתים עם הבורגול (של אסם) ומערבבים.
מוסיפים תפוח אדמה, בטטה ועגבניה לסיר.
מכסים במים רותחים – סנטימר אחד מעל גובה התכולה.
מתבלים ומערבבים קלות.
מורידים לאש חלשה ותוך 20 דק יש לנו ארוחה יוצאת מין הכלל! בתיאבון לכולם! כל הבית אוכל!

 

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.