פשטידת ירקות מגורדים – יעל גולדמן
צילום : יעל גולדמן
מספר מנות/יחידות:
תבנית מלבנית
מרכיבים:
2 גזרים
קישוא קטן
חצי בצל
בטטה קטנה
תפוח אדמה
1/4 כוס שמן זית
3 ביצים
6 כפות קמח (במקור היו 4, ערכנו לאחר שהבנו שיוצא מעט מימי )
כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל
1/4 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות צלסיוס
מגרדים את כל הירקות לקערה
מוסיפים תבלינים ושמן זית
מערבבים את הביצים ומוסיפים
מוסיפים קמח
לשים בתבנית בינונית-גדולה כי זה הכי טעים כשזה נמוך,
אופים כ 35 -40 דקות
נותנים לפשטידה להתקרר ורק אז חותכים
תאמינו או לא – כמה פשוט, ככה טעים!
הטיפ של עדי רסולי
ליעל יש מתכונים מעולים 🙂 כדאי לכם לנסות גם את עוגת השמן זית שלה