קרדיט: אפרת אפק
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
כדי לקבל ויטמין סי הגישו פרי או ירק טרי לצד הלביבות.
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
45 דקות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
גלוטן | ביצים
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
לעיסה מתקדמת
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
מעורב | יציב
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
- פירה מחצי כוס עדשים אדומות
- חציל קטן מבושל
- חצי קופסא קטנה רסק עגבניות
- חצי כוס בורגול מושרה
- 1 ביצה
- חצי כפית מלח
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
מבשלים חצי כוס עדשים אדומות וכוס ורבע מים רותחים.
מרתיחים יחד ומנמיכים את האש עד שכל המים נספגים והעדשים מתרככים (אצל אוהבי עדשים – אוכלים את זה גם ככה כמו פירה, וזה גם אחלה בסיס לקציצות).
שוטפים חציל, עושים חורים בקליפה ומבשלים כ-5 דקות במיקרו עד שמתרכך ונראה מעוך קצת. מקררים ומקלפים, ואז טוחנים בבלנדר מוט.
משרים חצי כוס בורגול במים רותחים 5 דקות
מכינים קציצות בגודל של כף גדושה ישירות על נייר אפיה. אפיה בחום בינוני בערך 20 דקות – עד שנפרד בקלות מהנייר (כלומר אפוי מלמטה).
אולי יעניין אותך
משלוח מנות (בריאות יותר)
מיומנות אכילה
אלרגניים
מרקם
החנות שלנו