קרדיט: אפרת אפק
הטיפ של עדי רסולי
כדי לקבל ויטמין סי הגישו פרי או ירק טרי לצד הלביבות.
אולי תרצו לשתף
זמן בישול
45 דקות
אלרגניים
גלוטן | ביצים
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב | יציב
רכיבים
- פירה מחצי כוס עדשים אדומות
- חציל קטן מבושל
- חצי קופסא קטנה רסק עגבניות
- חצי כוס בורגול מושרה
- 1 ביצה
- חצי כפית מלח
אופן ההכנה
מבשלים חצי כוס עדשים אדומות וכוס ורבע מים רותחים.
מרתיחים יחד ומנמיכים את האש עד שכל המים נספגים והעדשים מתרככים (אצל אוהבי עדשים – אוכלים את זה גם ככה כמו פירה, וזה גם אחלה בסיס לקציצות).
שוטפים חציל, עושים חורים בקליפה ומבשלים כ-5 דקות במיקרו עד שמתרכך ונראה מעוך קצת. מקררים ומקלפים, ואז טוחנים בבלנדר מוט.
משרים חצי כוס בורגול במים רותחים 5 דקות
מכינים קציצות בגודל של כף גדושה ישירות על נייר אפיה. אפיה בחום בינוני בערך 20 דקות – עד שנפרד בקלות מהנייר (כלומר אפוי מלמטה).
אולי יעניין אותך
מיומנות אכילה
אלרגניים
מרקם
החנות שלנו