קרדיט: נטלי חלץ ברמלא

הטיפ של עדי רסולי

תבשיל מעולה לכל המשפחה! ניתן לטחון במידת הצורך.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כשעה

אלרגניים

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב | יציב

זמן בישול

כשעה

אלרגניים

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב | יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: 8 מנות

  • 8 גמבות ירוקות/אדומות/כתומות
  • כוס אורז יסמין בחרתי.
  • כמעט כוס עדשים שחורות.
  • חצי חבילה כוסברה קצוצה
  • שני גזרים בינוניים
  • בטטה אחת בינונית
  • שני בצלים בינוניים

 

  • לרוטב:
  • 3 עגבניות טריות.
  • חופן כוסברה קצוצה.
  • בצל
  • שתי שיני שום כתוש.
  • חבילה קטנה של רסק עגבניות.

אופן ההכנה

מטגנים את הבצלים עד הזהבה. מוסיפים את הגזרים והבטטה אחרי שגורדו במגרדת על החורים הגדולים יותר.
מוסיפים את הכל לקערה עם האורז, העדשים והכוסברה.
מוסיפים מלח פלפל ומערבבים הכל ביחד.
ממלאים את הפלפלים.

הכנת הרוטב:

מטגנים את הבצל.
מוסיפים את העגבניות, את הכוסברה, השום ואת הרסק.
מלח פלפל ומים עד כמעט לגובה לפי גובה הגמבות.

מכניסים את הגמבות בזהירות שלא יפלו הצידה כי זה ישר יתפרק בנוזלים כי זה לא דחוס כמו שזה עם בשר.

ברגע שרותח, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה כאשר מדי פעם מנערים קלות בסיבוביות את הסיר עצמו כדי שנוזלים יכנסו לממולאים.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.