קרדיט: עגור מוגילבסקי
- חלבון | ללא בוטנים | צמחוני | לעיסה מתקדמת | פחמימה | ללא ביצים | טבעוני | לעיסה בינונית | ללא דגים | 8 חודשים + | 9 חודשים + | המנה העיקרית | ללא מוצרי חלב | מרקם מעורב | 10 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | ללא שומשום | 11 חודשים + | מרקם יציב | ללא אגוזים | 12 חודשים + | אוכל אצבע | הרכב המנה | צמחוני / טבעוני
הטיפ של עדי רסולי
המתכון הזה ספציפית יעבוד טוב בטיגון על מחבת משומנת קלות. בתנור זה עשוי להתפרק מעט
ניתן להקפיא לפני או אחרי הטיגון.
תוכלו להחליט באיזה מרקם אתם מכינים – אפשר לטחון את הגרגרים ולקבל מרקם חלק.
זמן בישול
כ 25 ד' הכנה
אלרגניים
סויה
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב - אפשר להגיע לחלק
רכיבים
- 1 כוס אורז שהכנתם מראש (אפילו כזה שנשאר במקרר מאתמול) ממש אורז מבושל רגיל עם מלח והכל.
- 1 כוס גרעיני תירס שימורים/קפוא
- 1 חבילת טופו 300 גרם חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה – לא חובה
- שלוש שיני שום כתושות
- מלח אם חסר (אפשר לטעום לפני הטיגון!)
- 2 כפות שמן
- 1 כפית סוכר – לא חובה.
לציפוי: - 1/2 כוס פירורי לחם
- 3 כפות קמח תירס לפולנטה
- 1 כף אבקת שום
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
טוחנים את האורז במעבד מזון עד שיוצאת תערובת גרגירית ודביקה
מוסיפים חצי מכוס התירס וממשיכים לטחון.
מוציאים לקערה וטוחנים במעבד את קוביות הטופו עד שמתפוררות לגמרי.
מאחדים בקערה
מוסיפים את חצי כוס התירס שנשארה, תבלינים, שמן, צריכה לצאת עיסה אחידה.
מכדררים כדורים ופורסים אותם, מניחים בינתיים בצלחת.
מחממים שמן ובינתיים מערבבים את החומרים לציפוי.
מורחים מים עם היד משני הצדדים של כל שניצל, מצפים בתערובת ומטגנים עד הזהבה. זהירות עם הטיגון כי גרגירי תירס שלמים עלולים לקפוץ ולגרום לכוויות לא נעימות בכלל. אני מכסה במכסה סיליקון מחורר אחרי שנכוויתי בעבר.
אם נשאר משהו אפשר להקפיא, יוצא מעולה גם בהפשרה.
בתיאבון!