מטבח פשוט ופרקטי! נשמע פשוט, אבל מצריך טיפטיפה הערכות!
המחשבה הבסיסית 🙂
יש ליצור מערך בסיסי של מוצרים, שיאפשרו הכנה מהירה של מנות גם ביום עמוס, שלא נאמר גם ב 23:00 בלילה בשביל יום המחרת.
כדי לקיים בפועל צריך לשבור כמה מחשבות "מקבעות" ולאמץ אחרות:
1. לא חייבים לאכול כל יום בשר ( אפשר גם לא לאכול בכלל, אבל זה כבר נושא אחר )
2. מזון בשקיות, הוא לא תמיד דבר רע. אך זה רק בתנאי שאתם באמת קוראים מה כתוב ברשימת הרכיבים.
3. מותר להפוך את סדר הארוחות, ארוחה חמה בערב וקלה יותר בצהריים. זה בטוח יוכל לשרת אתכם מידי פעם.
זכרו שיש מדינות שלמות בעולם שחיות ככה. (ואין ספק שביום עמוס להכין כריך לצהריים או סלט עם ביצה ותפוח אדמה יהיה יותר פשוט)
4. יש תזונה אידיאלית, ויש את התזונה הכי טובה שמתאפשרת כרגע. זה משפט שכדאי שנחשב עליו ונראה מה הכי איכותי עבור שבוע שעה או יום מסוים. ומכאן, הרבה יותר pשוט לדבר על הקפאה והכנה מראש.
אני יודעת, יש מי שרוצה או מרגיש נכון לתת מזון שהוכן באותו היום,אבל! אם ההכנה לא מזדמנת או גורעת משעות השינה שלכם, או אולי מובילה את הארוחה להיות מלאה בציפייה (שהילד יאכל את המנה הטרייה שהכנתם לו במיוחד) יתכן והקפאה תהווה פתרון מושלם.
הנה כל ההמלצות שלי על הקפאה, ועבור מי שלא יקרא את זה עכשיו , אפשר להקפיא ממש הכל! רק הקפיאו בצורה שתהיה לכם נוחה להפשרה ושימוש.
המצרכים
מה צריך לדאוג שיהיה כדי להתארגן לשבוע המתקרב? מאוד תלוי בהרכב התזונתי שלכם.
כך למשל אם יש קיטניה מועדפת או פשטידה מסויימת, דאגו שיהיו המצרכים להכנתה.
תמיד תמיד, תקפיאו חלק. כך תחסכו לפחות ארוחה אחת בהכנה מיוחדת עבורה.
אז מה תמצאו אצלי בפריזר?
רוטב עגבניות . מצרכים "מיוחדים" : עגבניות טריות או עגבניות מרוסקות שנקנו בצנצנת) ועדשים כתומות.
לזניה חלבית מצרכים מיוחדים : הרוטב שכבר הכנו, קוטג, עלי לזניה
לביבות ירק : מצרכים מיוחדים ירקות שורש שונים, ביצים/קמח חומוס
שווארמה הודו מצרכים מיוחדים : שווארמה הודו
תבשיל עדשים. מצרכים מיוחדים : עדשים ירוקות , ירקות להעדפתכם.
ההכנות :
מתחילים ברשימה של המנות שכדאי להכין ולהקפיא.
מוודאים שיש את המצרכים כמובן.
אנחנו לרוב נשקיע כשעתיים בשבוע להכין מנות שיכנסו לפריזר, אבל ברוטציה, כך שכל שבוע מכינים משהו אחר, שיתווסף למנות שכבר הוכנו בשבוע שעבר ונכנסו לפריזר.
עזרים הגיוניים 🙂
הסופרים מלאים במוצרים שיכולים לתת מענה מהיר.
קוסקוס מהיר הכנה, אטריות אורז/ביצים דגנים מסוגים שונים.
ירקות ארוזים בוואקום
עגבניות מרוסקות בצנצנת
ירקות קפואים – קנויים או כאלו שחתכם והקפאתם בבית
יש סרטון שלם על זה (אני קצת צועקת בו, בלי סיבה..) הנה הוא :
הנה כמה שאלות שנשאלתי :
ירקות קפואים, זה טוב?!
כן זה מצוין. מעבר לעניין הפרקטי שבזמינות של ירקות גם אם לא הייתם השבוע בסופר, גם האיכות התזונתית גבוהה, היות ומדובר במוצר שעובר הקפאה בסמוך למועד הקטיפה. כך שהערכים של ויטמינים ומנרלים נשמרים בצורה איכותית. לפעמים אף גבוהה מאלו שתוכלו קנות כירקות טריים (שעברו כמה ימים מרגע קטיפתם ועד הגשתם ).
שלא תבינו לא נכון 🙂
למה צריך קפוא?
האמת, לא צריך. אבל זו הזדמנות מעולה לגיוון הפריזר ולתוצרים מהירים.
הרגלי אכילה וגיוון תזונתי חשובים לא פעם, יותר ממנה טרייה שהוכנה ממש עכשיו 🙂