קרדיט: המתכון של רותם
- צמחוני | לעיסה מתקדמת | ללא בוטנים | חלבון | פחמימה | לעיסה בינונית | מאפים | ללא דגים | 9 חודשים + | מרקם מעורב | ארוחה מלאה בביס | 10 חודשים + | ארוחות קלות | 11 חודשים + | ללא אגוזים | 12 חודשים + | אוכל אצבע | הרכב המנה
הטיפ של עדי רסולי
קחו את המתכון כמתכון בסיס לפשטידה, תוכלו לגוון את סוגי הגבינות. תוכלי להמיר את הקמח בכוסמין ולגוון את הירקות
זמן בישול
45 דקות
אלרגניים
ביצים | חלב | גלוטן
מיומנות
לעיסה בינונית-מתקדמת
מרקם
מעורב | מעיך
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: 12-18 מאפינס | תבנית אנגליש קייק
1 בטטה קטנה
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 קישוא
1 גזר
2 בצלים יבשים
1 קופסת קוטג' 5 אחוז
חצי קופסה גבינה לבנה 5 אחוז
3 ביצים
4 כפות קמח תופח
חופן זיתים קצוצים
2-3 פרוסות גבינה צהובה 9 אחוז קצוצות
חופן גבינה בולגרית 5 אחוז קצוצה
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור על 200 מעלות
קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן זית.
מגרדים בפומפייה (הכי דקה) את כל שאר הירקות ומוסיפים אותם למחבת תוך ערבוב. מתבלים בפפריקה, כמון ופלפל שחור.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, הגבינות והקמח. אחרי שהירקות התקררו מעט, מוסיפים אותם אל תערובת הגבינות ומוסיפים מעט מלח (יש מלח בזיתים וגם בגבינה הבולגרית).
אפשר לאפות בתבנית משומנת של פשטידה, או בתבנית שקעים של מאפינס. ניתן לפזר למעלה תערובת שומשום וזעתר.
אופים למשך כחצי שעה, עד שמשחים למעלה. מניחים להצטנן לגמרי לפני שמוציאים מתבנית השקעים.