האכלה בטוחה, אירוח של "בטרם" בקבוצת המתכוניה

כדי להרגיש בטוח, להאכיל בנוח, לפעמים נדרש קצת ידע ובטחון.
באירוח הנוכחי הזמנתי את אילת גבעתי – מנהלת תחום פיתוח תוכן בארגון בטרם – העוסק בבטיחות ילדים, הן באכילה והן בעוד תחומי חיים.

הנה קצת רקע בסיסי וחשוב,
כדי שילדים יאכלו היטב הם צרכים התנסות, ממש כמו זחילה, כדי שתינוק ילמד לזחול עלינו לאפר לו התנסות תוך סביבה בטוחה ותומכת.

אימון הוא הדבר החשוב בשביל ליעל את מיומנות האכילה, כיצד לנהל את המזון בפה, איך להניע מצד לצד ולאפשר התפתחות יעילה של אכילה.

השלבים השונים באכילה – כוללים שלבים שונים באכילה :
זה יתחיל במציצה (כמו בהנקה או בקבוק )

זה ממשיך "בסחיבת האוכל" מהכפית
ולאט לאט מתפתח לתנועות של הנעת הלשון מצד לצד- המדמות לעיסה גם אם אין פה עדיין לעיסה

לא תמיד הכלי הוא המפתח הנכון, לזיהוי השלב המתאים.
נסו לבחון דווקא את התפתחותו המוטורית, את הסקרנות ואת התנהלותו המטורית הכללית.
כך למשל התקדמות מוטורית כמו היפוך או זחילה יכולה להעיד על שליטה טובה בפלג גופו העליון שתהיה משמעותית גם עבור התפתחות האכילה.

השגחה –
לעיתים אנחנו מרגישים שדווקא עכשיו זההזמן לשחרר את האיכלה, לאפשר לילד לחקור ולהתנסות. חשוב מאוד להיות בהדגה מלאה בזמן האכילה

מצבים מועדים לחנק –

לא להשאיר ילד לאכול לבד – גם לא בקבוק, עם או בלי תמיכה של הבקבוק
יש לשים שהקצב נכון, ואין פתאום זרימת נוזלים קיצונית
יש ליצור מרווח בין האכילה לשינה על מנת לשמור על בטיחות האכילה (ובעיקר כדי לשמר הרגלי אכילה, שינה וכמובן בטיחות )
במצבי ריפלוקס או פליטות מרובות – במקרים כאלו יש כמובן להתיעץ עם גורם רפואי, אין זמן הגיוני או נכון לכך שתוכן הקיבה יעלה, יש ליצור את זה בצורה בטוחה על ידי הרגעה על הידיים שלכם, עד לאחר וידוא העדר פליטה.

אז איך עוברים ממזון טחון למוצק – 

בשלבי המעבר ממזון טחון לגס, חשוב מאוד לוודא כי התינוק יושב ל כיסא אוכל. כיסאו אוכל יוכל להשתלב

הגודל- מספיק גדול כדי לבצע נשיכה, אך לא גדול מגודל פיו על מנת שיוכל להתמודד
חיתוכו בגודל הדומה לאורך של אצבע תינוק בעובי של כ 1 סמ.
כך הגודל יהיה נוח לאחיזה

המרקם – מרקם רך שמחד מאפשר תחושה ומאידך מתרכך ונימוך בפה, עם או בלי שיניים .
אני מתחילה במרקמים רכים, יש לי הרבה שנים הלאה כדי לתת מרקמים קשים או נגיסים יותר.

מה למשל? 
ירקות ופירות מאודים, קציצות, החלק הפנימי של הפשטידה.

זיכרו, אי אפשר ללמוד לאכול בלי להתנסות 🙂 כמו שאי אפשר להתחיל לזחול בלי לתרגל.

מה קורה בחתיכות קטנות ? 
זה עשוי להיות כלוא בתוך מרכז היד. וליור מאמץ מוטורי רב, שלא מאפשר הכנה פשוטה לפה.

מה קורה בעצם בזמן שיעול ? 
זהו המנגנון המאפשר לתינוק להוציא את החתיכה הלכודה, כך שלרוב זה הפתרון הנכון והאוטומטי שהתינוק יעשה.

הנה עיקרי הדברים החשובים להאכלה בטוחה

קורס עזרה ראשונה, יקנה עבורכם שקט רב!
הושבה בכיסא אוכל היא חשובה הן לבטיחות האכלה והן להתנהלות רגשית המשדרת הרבה בטחון לתינוק.
האכלה תוך כדי תנועה מעבר לכך שמיצרת הרגל אכילה בעייתי, אינה בטוחה.
האכלה בהשגחה
האכלה תוך כדי שיחה ולא הסחות שונות
מרקמים המתאימים לשלב ההתנסות שבו התינוק נמצא

איך נותנים ?

לחם קלוי או יבש

פירות וירקות מאודים

קציצה מבושלת חתוכה

מלפפון – בתחילה את החלק הפנימי עם מעט מאוד מעטפת וכדאי בלי קליפה.

עוד על מיומנות אכילה תוכלו למצוא בהרצאה הזו – 

ידיים שוטפות שבועות
הטור של שישי

גוף מחובר ללב מחובר לגוף

את הטור הזה, תוכלו לבחור אם לקרוא, או להאזין לי מקריאה אותו. כאן מאזינים: זה לא רק העולם שמתערער, גם

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.