מתי חושפים תינוק לבוטנים?

שתפו את המתכון ב:
דרגו את המתכון

חשיפת תינוקות לבוטנים

בוטנים ידועים כאחד המזונות האלרגנים. מחקרים רבים מחשפים אחר המועד הנכון לאכילת בוטנים כמגן מפני התפתחות אלרגיה. בישראל ידועה שכיחות נמוכה יותר של אלרגיות לבוטנים בשל העובדה שתינוקות ישראלים נחשפים בגיל מוקדם יחסית לחטיפי בוטנים.

נמצא כי חשיפה מוקדמת בטווח שבין 4-11 חודשים תשפר את הסיכוי למניעת האלרגיה.

מה זה אומר?

האם יש לתת לתינוקות כרגע במבה על בסיס יומי?

לא! אם תרצו להוריד את הסיכון לאלרגיה הציגו בוטנים בשלב מוקדם יחסית – סביב גיל  4-11 חודשים.

בוטנים טבעיים אותם תוכלו לטחון (אם יש לכם מכשיר מתאים לכך) או ממרח בוטנים קנוי העשוי מ 100% בוטנים וללא תוספות מיותרות. שימו לב כי בוטנים מהווים מקור שומן. שומן חיוני וחשוב לתינוקות אך חשוב גם לדעת כי יש לגוון את מקורות השומן.

חומצות השומן המצויות בבוטנים יכולות להשתלב בתפריט התינוק אך אין מטרתם להחליף שומנים איכותיים כמו שמן זית, אבוקדו, טחינה או טחינת שקדים באופן יומיומי.

התיחסו לבוטנים כעוד מקור לשומן וזכרו כי 3 חשיפות למזון חדש מהוות אישור וחשיפה מספקת למניעת אלרגיה וכעת תוכלו לשמש את ממרח הבוטנים לגיוון ולשילוב במתכונים שונים.

ולמה לא במבה??

במבה היא מוצר טעים אבל גם מתועש, תכולת המלח גבוהה ואין במנה זו כדי להגדירה מנה מזינה לתינוק.
תינוקות זקוקים למזון טבעי וטרי, יהיו להם עוד מספיק שנים לאכול גם דברים אחרים.

מתכונים לתינוקות ללא בוטנים – לחץ כאן

כיצד משלבים בוטנים בתזונת התינוק:

ניתן לרכוש חמאת בוטנים טבעית (ללא תוספת סוכר/מלח). את הממרח הזה ניתן להוסיף לתוך מחית הפירות או לתת לתינוק ללקק כמות קטנה מהאצבע של המאכיל. בכל חשיפה למזון חדש יש לוודא כי התינוק נחשף 3 פעמים לפחות. במקרים מסויימים תתכן תגובה אלרגית דווקא לאחר החשיפה השנייה או השלישית ולאו דווקא בחשיפה הראשונה.

בכל מקרה אין לתת לילדים צעירים מגיל 4 בוטנים בצורתם הגולמית מחשש לשאיפה.

תמיד טוב לדעת, איך נראית אלרגיה?

ביטויים לאלרגייה יכולים להופיע מיד עם אכילת האלרגן או לאחר 48 שעות. תיתכן תגובה עורית / מערכת הנשימה/ העיכול.

יש לשים לב:

פריחה חריגה, אדמומיות / גרד של העור / קשיים בנשימה / התנפחות / הקאות / שלשולים.

בכל מקרה של חשד יש להיוועץ עם גורם רפואי.

שתפו את המתכון ב: