טיפים לארטיק המושלם

כל מה שצריך לדעת כדי להכין את הארטיק המושלם!

קודם באות השאלות על הארטיקים, ואז מגיע הקיץ. כבר שנים שזה ככה, אנחנו מתכוננים ומזמנים את הקיץ בכל דרך, רק תבוא!
אז מה העקרונות החשובים לארטיק הבא? למה ילדים בכלל אוהבים כל כך ארטיקים ?

ילדים אוהבים ארטיקים !

סביב גיל 9 + חודשים, מרבית התינוקות, גם אלו שלא הראו סימנים כאלו קודם, יתחילו לדרוש את העצמאות שלהם.
כהורים, לא פעם השלב הזה הוא שלב מאתגר, אתה רוצה לאפשר אבל חושש שעכשיו האכילה תהיה מועטה או מבולגנת מאוד.
מצד שני, אם לא נאפשר, זה לא יתקדם. הם עשויים לסרב לאכילה.
אז כן, ארטיק אפשר לבד לבד! כן כן, ילדים תמיד רוצים לבד. וזו סיבה מצויינת להכין להם.

הכנה ביתית- וזה ממש ארוחה!
תמיד כדאי לכוון מזון כמה שיותר איכותי ועשיר. אך במקרה הזה, יש גם יתרון ענק! להכנה כזו, הנובע בעיקר מהעובדה שיש לי אפשרות לשלוט ברכיבים ולהעשיר אותם בהתאם למטרות שלי.
אם התינוק שלי נהנה מאכילה של ארטיק, אני רוצה להתייחס לזה ממש כמו מנה, או לפחות כחלק מהארוחה.

שלבו שומן – לארטיק מושלם 

גם אם שעורי הכימיה בתיכון רחוקים מכם מאוד, אתם יודעים שמים קפואים קשים למאכל. בארטיק הבא שלכם דאגו לשלב שומן בכמות שתהווה לפחות כפית או 2 ביחידה, נוכחות השומן תאפשר מרקם שמנתי ולא קרחי.
תוכלו לשלב – ממרח שקדים, חמאת בוטנים (טבעית ללא תוספות), טחינה גולמית, אבוקדו (כן כן!) או ממרחי אגוזים שונים.
שימו לב שעבור תינוקות שטרם נחשפו לאחד מרכיבים זו עשויה להיות חשיפה ראשונה.
פירות "סמיכים" כמו בננה או מנגו, גם הם יעשירו את המרקם למרקם שמנתי וטעים!

שלבו חלבון – כדי לאפשר הרכב עשיר יותר

כדי לשלב את הארטיק כחלק מהארוחה, דאגו לשלב גם חלבון במנה.
מקורות שונים יכולים להשתלב במנה – יוגורט טבעי, יגורט על בסיס סויה, חלב פרה בגיל המתאים, והנה ההפתעה! גם טופו מתקבל בברכה, קחו קובייה ושלבו בתוך המנה הטחונה שתהפוך לארטיק בקרוב.

גוונו טעמים וצבעים 

הילד לא אוכל תרד, אבל אוהב ארטיק? הילדה אוהבת סגול אבל סלק לא בא בחשבון ? ארטיקים זו הזדמנות נפלאה לשיפור התזונה!
הקפאה אכן תהרוס חלק מהיטמינים (ויטמין c) אבל תשמר מינרלים, טעמים וחוויה חושית של צבעים וטעמים שונים .

שילוב טעמים וערכים תזונתיים

קחו את הארטיק כמתנה, כזו שתוכלו לשלב בה ערך תזונתי גבוה.
השתמשו בנוזלים עשירים בחלבון/שומן (למשל משקה קוקוס או יוגורט )
שלבו טופו, כמקור לחלבון! או יוגורט על אותו המקום
העשירו באגוזים, לילדים שצרכים (שימו לב לטחון טחינה מוחלטת)
היו אקזוטים 🙂 שלבו מרכיבים מפתיעים !

בתמונה : סלק שניטחן עם תפוחים, הוקפא בתבנית קרח,
עכשיו יש לי סלק זמין בפריזר! לשלב בארטיקים או שייקים 

דאגו להיות ערוכים עם מצרכי בסיס
פירות טריים/קפואים (גם כאלו שכבר קצת התעייפו) לפני ההקפאה דאגה לחתוך את הפירות.
נוזלים מגוונים – משקה סויה/יוגורט/נוזל קוקוס
מקור שומן או אגוזים אותם תוכלו לטחון

במה מקפיאים ? 
כלי הקפאה יעודיים לארטיקים
פקק של מוצץ, שאליו מכניסים מקל ארטיק קטן

ותרו על תוספת סילאן/סוכר או ממתיק אחר. הטבע מתוק מספיק 🙂

מתכוני ארטיקים באתר
מתכוני ארטיקים בקבוצה

הטבלה שתעזור לכם !
ביחרו :
*כוס פירות מתוך רשימת הרעיונות
*כף שומן
*1/2-1 כוס נוזל בהתאם לסמיכות הרצויה לכם

פירות שומנים נוזל תוספות מיוחדות!
תותכף ממרח שקדים משקה סויה (יעשיר בחלבון )1 כפית קקאו (יתן צבע וטעם)
פירות יער
6 אגוזי מלך מיץ תפוזים טופו! (יעשיר בחלבון, לא לבשל, פשוט לטחון קוביה קטנה)
קיוויכף טחינה גולמית יוגורט (יעשיר בחלבון)סלק! הקפיאו לכם סלק שטחנתם יחד עם פרי מימי. הכניסו לתבנית קרח וכך תוכלו לשמור בפריזר לעת הצורך
תפוח2 כפיות חמאת בוטנים מים (חבל! אל תשתמשו)
אגס 1/3 אבוקדומי קוקוס (יעשיר בשומן, יתן מרקם קרמי)
מלון משקה שיבול שועל (חפשו מועשר בסידן)
אבטיח
נקטרינה
בננה
מנגו
ענבים
תותי עץ (כן כן !)
אננס
פפאיה (כן כן כן )

 

 

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.