מתי נותנים גלוטן לתינוקות?

שתפו את המתכון ב:
דרגו את המתכון

מתי חושפים את התינוק לגלוטן?

הנחיות משרדי הבריאות השונים, בארץ ובעולם, משתנות לעיתים, ובעיקר סביב ההמלצות ביחס לנושא האלרגיות.

בעבר, נהגו להמליץ על חשיפה מוקדמת לגלוטן. מאחורי אותה המלצה עמד מחקר שמצא כי חשיפה מוקדמת (עד גיל 7 חודשים) במקביל להנקה תהווה גורם הגנה מפני התפתחות הצליאק.

המחקר האחרון, מציג  כי חשיפה מוקדמת אינה מהווה הגנה וכי התפתחות הצליאק אינה קשורה בגיל החשיפה או בחלב אם כגורם מגן.

נשארתם מבולבלים? מה עושים בפועל?

בפועל,יש לשקול עלות ותועלת.

חשיפה סביב גיל 6-7 חודשים לא תהווה סכנה / בעיה אך כאמור הוצגה בעבר כגורם מגן.

אמנם המחקר החדש לא מציג תועלת אך גם לא מציג בכך נזק/בעיה.

למתכונים ללא גלוטן לתינוקות – לחץ כאן

ובשורה התחתונה ..

חשיפה לגלוטן סביב גיל 6-7 חודשים במקביל להנקה אפשרית.. ומתוך מחשבה של “אם לא תועיל, לא תזיק”. תוכלו לשלב גלוטן בתפריט התינוק בטווח הגילאים הללו והלאה.

איך משלבים גלוטן לתינוק?

גלוטן הוא חלבון החיטה המצוי בכל מה שמכיל אותה.

  • שילוב דייסת סולת בתפריט התינוק (כתוספת למנת הפרי למשל).
  • שילוב פסטה / פתיתים בתוך מנת המרק הטחון. (לחצו כאן למתכון של מרק עם פסטה)
  • שילוב של חלה כחלק מהקציצות המבושלות.

כל אלו יהוו חשיפה לגלוטן. על מנת להגדיר את התינוק כחשוף למזון מסוים יש לשלב את אותו המזון 3 פעמים לפחות במנת התינוק.

עכשיו, כאשר אתם יודעים מתי נותנים גלוטן לתינוקות, איזה לחם נותנים לתינוק?

עבור ילדים מעל גיל שנתיים נכון לשלב דגנים מלאים כחלק התזונה היומיומית ולצמצם ככל שניתן את כמות הדגנים המעובדים (לבנים). עבור תינוקות מתח לגיל זה, יש לקחת בחשבון את תכולת הסיבים הנמצאת באותם הדגנים.

סיבים תזונתיים מיטיבים עם מערכת העיכול ואחראים בין היתר לשגשוג של חיידקים טובים במעיים, מצד שני פעולתם מאיצה את מערכת העיכול והם עשויים לעורר גזים ו/או יציאות מרובות. במקרה של יציאות מרובות אצל תינוקות, אנחנו עשויים לגרום לאיבוד ערכים חשובים (ויטמינים ומנרלים) וכן ליציאה מהירה של מזון שטרם התעכל.

חשיפה של לחם מדגנים מלאים חשובה גם ברמה ההתנהגותית ויצירת הרגלי אכילה בריאים. יש לבחון את איכות העיכול של לחם מלא על ידי התינוק (האם יש גזים/חוסר שקט או ריבוי יציאות).
לאחר גיל שנתיים סביר שלא יהיה קושי. אם תבחרו להציג לחם מלא בגילאים צעירים יותר (ולו בשם ההרגל) עשו זאת בהדרגה ובידקו את תגובת מערכת העיכול.

שתפו את המתכון ב: