מחולל
מאכלים

עדשים

עשיר

חלבון, ברזל, סידן

פוטנציאל אלרגני

שכיחות נמוכה

חשיפה

מתקדם (עיכול)

עוד על הפריט

העדשים הן מקור לחלבון מהצומח, וכן לוויטמיני B, ברזל, מגנזיום אשלגן ועוד, והן גם עשירות בסיבים תזונתיים.
העדשים הירוקות שומרות על צורתן בבישול, הן בשרניות ומהוות בסיס טוב לקציצות עדשים, תבשילים ומרקים והן מקור נהדר לברזל סידן וסיבים תזונתיים.
העדשים הכתומות מתפרקות יחסית מהר בבישול ונוחות יותר לעיכול מרוב הקטניות האחרות, והן מקור נהדר לחלבון ברזל סידן ועוד.

מזונות 'בסיס' ניתן לשלב ממש בתחילת הדרך
מזונות 'מתקדמים' נשלב לאחר הבסיסיים כאשר העיכול נינוח או לאחר התקדמות במיומנות לעיסה.
מזון 'אלרגני' אני ממליצה לשלב לאחר יצירת חווית אכילה נעימה עם מספר מזונות בסיסיים.

חפש עוד מאכלים

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.