הקפאת מזון לתינוק, כיצד תעשו את זה נכון?

שתפו את המתכון ב:
דרגו את המתכון

אילו מזונות לתינוקות מותר להקפיא?

אני נתקלת בהמון שאלות מאמהות בנושא הקפאת אוכל לתינוק:
האם מותר להקפיא מזון לתינוק?
האם הערכים התזונתיים נשמרים בהקפאה?
כלים, תקופות –
החלטתי לנסות לענות בצורה מסודרת!

פרט לביצה בקליפתה, מותר להקפיא כל מזון בקופסא המתאימה להקפאה ועל פי כללי ההקפאה שיכתבו כאן בהמשך.

על מנת להגיע לתוצאה טעימה אחרי ההפשרה, כדאי לקרוא את המאמר הבא.

דעו כי תפוח אדמה ההוא מזון המותר להקפאה אך עשוי לשנות את מרקם המנה. הערך התזונתי לא יפגע.

הקפאת אוכל לתינוק – האם זה בטוח?

הקפאת מזון בטמפרטורה של 0 מעלות או פחות (קיים בכל פריזר ביתי), תאפשר שימור בטוח של המזון – מפני פעילות של בקטריות,שמרים.

לאחר ההפשרה אלו עשויים לחזור ולהיות פעילים ועל כן יש לשמור גם על תהליך הפשרה בריא, כפי שיפורט בהמשך טריות המזון

בטיחותו של מזון קפוא תשמר לאורך זמן, אך טעמו ותחושת הטריות עשויה להפגם ככל שעובר יותר זמן הקפאה.

תכננו את ההקפאה כך תוכלו לנצל את המזון הקפוא בצורה יעילה ולהמנע מזריקת אוכל מיותר או מספיחת ריחות לוואי למזון.

ערכים תזונתיים במזון תינוקות קפוא

במרבית המזונות, תהליך ההקפאה עצמו אינו הורס את הערכים התזונתיים של המזון.

כלי ההקפאה

להקפאת בשר – עיטפו עטיפה חוזרת את המוצר באריזתו המקורית.

על מנת למנוע חדירת אויר תוכלו להכין מנות לאחר בישול בתוך כלי זכוכית או בכלי פלסטיק המיועדים גם להקפאה.

זכרו כי מזון קפוא יתפוס נפח גדול יותר ממזון טרי ודאגו להשאיר מקום לנפח שיווצר לאחר ההקפאה. (כדי שלא תמצאו עצמכם עם זכוכית שהתנפצה בפריזר)

אני נעזרת במכישר אריזה בוואקום, המיועד לסגירה הרמטית של מזונות בעיקר לאחר בישול.

כך אני שומרת על טריות המזון ואורזת במנות הרצויות לארוחה משוערת.

שינוי הצבע

במוצרי בקר יכול להיות תוצר של – כווית קור, העדר חמצן. אין בעיה בצריכת הבשר גם אם השתנה צבעו.

שינוי הצבע של מזון מבושל או ירקות , יכול להעיד על אריזה לא הרמטית או על שימור ארוך. גם כאן אין חשש מבחינת בטיחות המזון.

הקפאה בטוחה

יש להקפיא במהירות האפשרית, כך ימנעו גושי קרח, ושמרו טוב יותר על איכות ובטיחות המזון.

תקופת ההקפאה

בטיחות המזון תשמר בהקפאה ואין מגבלה על משך הזמן, טריות המזון עשויה להפגם ביחס למשך ההקפאה ולאופי האחסון בהקפאה.

מכאן ניתן להסיק שמשך ההקפאה ישפיע רק על טעמו של המזון ועל כן לא כדאי להקפיא לתקופה של מעל חודש.

הקפאת אוכל חוזרת

מזון שהוצא מהקפאה, ניתן להקפיא בשנית רק אם עבר תהליך בישול מלא – למשל הפשרת בשר לקציצות, בישול מלא של הקציצות והקפאה נוספת מותרת.

אין להפשיר בשר להכין ממנו בסיס למנה ולהקפיא מבלי לבשל (תערובת קציצות למשל שלא עברה בישול אין להקפיא אם הבשר כבר היה קפוא והופשר).

הפשרה של אוכל קפוא

על מנת להפשיר בצורה בטוחה, יש להעביר את המזון הקפוא למקרר ולתת לו להפשיר בתנאי קירור.

לחילופין, עבור מנה שכבר הוכנה במלואה והוקפאה, ניתן לחממה באופן ישיר.

למגוון גדול של מתכונים לתינוקות מגיל חצי שנה ומעלה – הכנסי כאן
שתפו את המתכון ב: