אפונה |אפונה יבשה
עשיר
חלבון | ברזל
פוטנציאל אלרגני
שכיחות נמוכה
חשיפה
מזונות מתקדמים (עיכול)
עוד על הפריט
קטניה קטנה ועגולה המכילה מקור טוב לחלבון, סיבים וברזל. את הקטניות אני משלבת בתפריט בהדרגה ומעודדת גם השריה והנבטה, על מנת לשמר עיכול נינוח יותר. קטניות במנה יכולות לספק את מקור החלבון בארוחה, אם תשלבו אותם בכמות נאותה. את האפונה אשלב אחרי חשיפה למזונות בסיס כדי לוודא עיכול נינוח. אפונה יבשה מכילה ריכוז רב יותר (בכל 100 גרם), של חלבון ומינרלים יותר מאפונה טרייה/ קפואה- מעצם כך שהיא יובשה והוצאה ממנה תכולת המים. היא מהווה בסיס טוב למרקים ותבשילים ומעשירה אותם בחלבון, בסיבים ובמינרלים.