עדשים
עשיר
חלבון, ברזל, סידן
פוטנציאל אלרגני
שכיחות נמוכה
חשיפה
מתקדם (עיכול)
עוד על הפריט
העדשים הן מקור לחלבון מהצומח, וכן לוויטמיני B, ברזל, מגנזיום אשלגן ועוד, והן גם עשירות בסיבים תזונתיים.
העדשים הירוקות שומרות על צורתן בבישול, הן בשרניות ומהוות בסיס טוב לקציצות עדשים, תבשילים ומרקים והן מקור נהדר לברזל סידן וסיבים תזונתיים.
העדשים הכתומות מתפרקות יחסית מהר בבישול ונוחות יותר לעיכול מרוב הקטניות האחרות, והן מקור נהדר לחלבון ברזל סידן ועוד.