קרדיט: אורטל

הטיפ של עדי רסולי

מנה מלאה בביס. הגישו לצד ירק טרי שיהווה מקור לויטמין C.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כשעתיים כולל הכנה מקדימה

אלרגניים

גלוטן | שומשום

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

רך יציב

זמן בישול

כשעתיים כולל הכנה מקדימה

אלרגניים

גלוטן | שומשום

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

רך יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: 16-18 יחידות

  • 2 בטטות
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 בצל
  • 2 גזרים
  • 1/2 כוס עדשים כתומות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות טחינה
  • 1/4 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: מבשלים את כל הירקות במים עד לריכוך. את העדשים מבשלים בסיר נפרד עם מים עד לריכוך. מחממים את התנור ל200 מעלות.

לאחר שהירקות רכים מסננים מהנוזלים. את הבצל מוציאים ואת הבטטה, הגזר ותפוחי האדמה מועכים בעזרת מועך פירה. מוסיפים את העדשים וממשיכים למעוך. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים ומוסיפים את הטחינה ופירורי הלחם. מערבבים ומשהים לכרבע שעה.
משמנים תבנית אפיה ויוצרים עליה לביבות מהעיסה בעזרת 2 כפות. מזלפים מעל הלביבות מעט מאוד שמן.
אופים בחום של 200 מעלות למשך 40 דקות, הופכים וממשיכים אפיה לעוד כ-20 דקות.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.