קרדיט: המתכון של שני

הטיפ של עדי רסולי

דגים הם מקור מצוין לחלבון וגם לאומגה 3. בתזונה הנוכחית לרובנו חסרים מקורות לאומגה 3. חשיפה מוקדמת לדגים תעלה את ההיענות של התינוקות והילדים לצרוך דגים בהמשך החיים.
הרכב המנה מכיל מרקמים רבים וושנים, תוכלו למעוך עם מזלג או עם היד את מה שאתם מרגישים שעוד לא מתאים לשלב של התינוק.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ50 דקות

אלרגניים

דגים | ביצים | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית-מתקדמת

מרקם

יציב | מעורב

זמן בישול

כ50 דקות

אלרגניים

דגים | ביצים | גלוטן

מיומנות

לעיסה בינונית-מתקדמת

מרקם

יציב | מעורב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ-15 יחידות

לקציצות:
500-600 גרם דג טרי (אני משתמשת במושט אבל אפשר גם טונה או דג אחר)
חבילת כוסברה
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
גזר גדול מגורד
תבלינים: כפית גדולה פפריקה מתוקה , כפית כורכום, מלח, פלפל לבן

לרוטב:
2 כפות שמן
5 שיני שום חצויות לחצאים
גזר גדול חתוך לעיגולים
2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
200 גרם חומוס שבושל מראש
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל לבן או שחור
כפית אבקת מרק עוף
כפית כורכום
1 רסק עגבניות
1 פחית עגבניות מרוסקות
כפית סוכר חום
כפית וחצי מלח (לא פחות)
מיץ מלימון גדול אחד
פטרוזיליה חתוכה גס

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: מבשלים חומוס (או קונים קפוא/משומר שעבר בישול)

קציצות:
טוחנים את הדג הטרי- טוחנים פעמיים יחד עם חבילת כוסברה.
מוסיפים לתערובת ביצים, פירורי לחם, פפריקה מתוקה ,גזר ,כורכום, מלח ופלפל לבן.
לשים את התערובת לפחות 10 דקות.

רוטב:
בסיר רחב ושטוח שמים שמן, שום, גזר, גמבה אדומה וחומוס.
מוסיפים פפריקה מתוקה, פלפל לבן או שחור, כפית מרק עוף ומערבבים.
מוסיפים כורכום, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, מים שיכסו 2 שליש מהקציצות, סוכר חום, מלח ומיץ מלימון ומביאים להרתחה
יוצרים קציצות עגולות ודחוסות ושמים בסיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים פטרוזיליה חתוכה גס לסיר.
מורידים לאש בינונית ל20-25 דקות בלבד, אחרת הדג מתייבש, מומלץ להגיש עם קוסקוס.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.