הגיע הגיל שאפשר להתחיל!
שמעתם דעות לכאן ולכאן,
"תני לו הכל"
"שבו איתו יחד
כך בלי שום פחד
"הוא יאכל כמוכם"
כך שמעתם מפה ומשם,
אך בפועל בלילה, התינוק לא ישן
נאנח התלונן, כאב למסכן
לעכל זה דבר די מורכב הסתמן.
אז החלטתם את הכל לעצור כאן לרגע,
לתכנן מהלך, שיתאים לו כרגע.
מהלך מחושב עם סיבות די ברורות
שיאפשרו גם לכם, לחשוף ולהנות
בלי מכשולים, בלי יעדים
רק להאכיל בנחת, זה מה שאתם רוצים.
קראתם ? יופי 🙂
עכשיו קחו רגע.
זכרו שכל תינוק מגיב בצורה ממש שונה, אבל סביר להניח שחשיפה מבוקרת ואיטית תייטיב עם כולם. ודאי שיש תינוקות עם קיבה "עמידה" כאלו שיסתדרו עם כל מנה. את התינוק הפרטי שלי, לא הייתי מעמידה במבחן הזה 🙂 הייתי מאפשרת לו הסתגלות איטית והדרגתית שתאפשר לו להגיב במידה ויש מרכיב המקשה עליו את העיכול או מעורר אלרגיה .
כדי ליצור רצף חשיפה מתאים, חשוב לזכור מה המטרות בחשיפה.
שילוב מוצקים בתפריט יעשה מתוך מטרה :
1. לספק את הסקרנות המתעוררת של התינוק
2. להעשיר את תזונתו במקורות לאנרגיה וברזל
את שתי המטרות יש ליצור תוך שימור על תהליך עיכול נעים.
הנה סדר החשיפה המומלץ, וההערות הנדרשות
גיל התינוק |
|
---|---|
למה מותר חלבון |
מנה בשרית:
|
פחמימה |
1 תפוח אדמה קטן / 1/2 בטטה / 2 כפות לאחר בישול של : פסטה / בורגול / קינואה / אורז/ כוסמת / |
שומן |
1-2 כפיות שמן זית/ טחינה גולמית/ממרח שקדים/שמן אבוקדו |
ירק |
1/3 כוס ירקות לאחר בישול או יותר, בהתאם למרקם הרצוי. שימו לב כי בחודשי החיים הראשונים לאכילה, לא כדאי להכביד בכמות ירקות גדולה, הן בשל תכולת הסיבים והן על מנת ליצור שובע |