הכנת תבלין זעתר- יבוש תבלינים

זעתר ביתי- עדי רסולי

מספר מנות/יחידות:

צנצנת קטנה

מרכיבים:

  • 6 חופנים של תבלין מהגינה (זעתר במקרה הזה)
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

קוטפים את עלי הזעתר (אצלנו שתולים באדמה, אבל אפשר גם מעציץ) מסירים חיפושיות קטנות שאולי נמצאות 🙂 ושוטפים היטב

שוטפים היטב ברשת צפופה על מנת לנקות את העלים.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה, לייבוש בשמש. אם יש רוח כסו מעל בעוד תבנית על מנת שהעלים לא יעופו.
לאחר כ 3 שעות בשמש מכניסים את התבנית על מנת שלא תצטבר לחות

במהלך הלילה, הנחנו את עלי הזעתר עם נייר האפייה בתוך ספר. לא יודעת אם זה עזר, אבל זה לא הזיק:)
בבוקר נתנו לזה ייבוש נוסף בשמש (תלוי כמה חם, וכמה שעות שמש הספקתם בסיבוב הראשון)

לאחר שהעלים יבשים וחשים כמו עלי שלכת, מפוררים עם הידיים

ועם הידיים הקטנות

עכשיו יש לכם תבלין ביתי! אני ממליצה לשמור במקרר

כשילד עובר את המסע מהאדנית לתבלין המיוש הוא מתחיל לספר לעצמו סיפור חדש:) הוא נסר לעצמו שהוא אוכל עוד משהו!
עבור ילדים בררנים, שינוי המחשבה כלפי עצמם, הוא חשוב לתהליך הגדלת המגוון!

 

 

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.