קרדיט: צילום: גל איל

הטיפ של עדי רסולי

אם היינו עושים הצבעה, מחצית ההורים היו אומרים שהם לא נוגעים בסלק והחצי השני היה אומר שהוא מאוהב בסלק! אבל לא אוהב את הלכלוך. כמו שכבר בטח הבנתם לכלוך זה דרך חיים, במיוחד שיש תינוק בתמונה. אבל יש פה מתכון שישמר את הצבע של הסלק, ואת החוויה, אבל ישאיר את הלכלוך רק בידיים שלכם.

תוספת הסלק תשפיע על הטעם ובעיקר על הצבע. זו דרך מצויינת ללמד ילדים גיוון ושינוי. את שארית הסלק, תוכלו לשמור במקרר בצנצנת או בקופסה עם מים. תוכלו להכין סלט סלק או פסטה סגולה.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כ 10 ד' הכנה

אלרגניים

גלוטן | ביצה | חלב

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

יציב רך

זמן בישול

כ 10 ד' הכנה

אלרגניים

גלוטן | ביצה | חלב

מיומנות

לעיסה בינונית

מרקם

יציב רך

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ 8-10 יחידות/ 16 יחידות קטנות

2 כפות גבינה לבנה או שמנת חמוצה
כף גדושה של מחית סלק (אפשר לקנות סלק בואקום ולטחון)
1 ביצה
2 כפות קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפיה
שמן זית  לשימון המחבת

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: חותכים סלק מבושל (שקונים בוואקום או מכינים בבית) לקוביות וטוחנים למחית או מגרדים על פומפיה.

מערבבים יחד את כל החומרים הרטובים (ביצה, סלק, גבינה).
מוסיפים קמח ואבקת אפיה, לערבוב אחיד אבל נמנעים מערבוב יתר.
מחממים מחבת עם מעט שמן.
יוצקים כמות של כף או כפית גדושה (תלוי בגודל שתרצו להכין) למחבת. מחכים לבועיות ולהתנתקות קלה של התערובת.
הופכים לצד השני ומחכים להכנה מלאה.
השלוליות הראשונות עלולות להיות "נסיון" .כאלו שלא יצאו מושלמות בצורתן אבל יאפשרו לכם לזהות את הטמפרטורה הנכונה של המחבת.

לעוד גיוונים ושינוי טעמים (המתקה או תיבול) תוכלו לקרוא כאן >

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.