עדי רסולי | דיאטנית קלינית | המתכוניה
  • ייעוץ אישי עם עדי רסולי
  • הרצאות וליווי אישי
  • מתכונים לתינוקות וילדים
  • בלוג ומידע
    • טעימות לתינוק | מעבר למוצקים
    • אוכל אצבע|baby led בייבי לד
  • תפריט לתינוק
  • ערכות בישול לילדים
  • ייעוץ אישי עם עדי רסולי
  • הרצאות וליווי אישי
  • מתכונים לתינוקות וילדים
  • בלוג ומידע
    • טעימות לתינוק | מעבר למוצקים
    • אוכל אצבע|baby led בייבי לד
  • תפריט לתינוק
  • ערכות בישול לילדים
קינואה וחברים – מרחיבים את מגירת הדגנים
ראשי » תזונת תינוקות » עובדות על מזון » קינואה וחברים – מרחיבים את מגירת הדגנים
 עדי רסולי | דיאטנית קלינית | המתכוניה
  • ייעוץ אישי עם עדי רסולי
  • הרצאות וליווי אישי
  • מתכונים לתינוקות וילדים
  • בלוג ומידע
    • טעימות לתינוק | מעבר למוצקים
    • אוכל אצבע|baby led בייבי לד
  • תפריט לתינוק
  • ערכות בישול לילדים
  • ייעוץ אישי עם עדי רסולי
  • הרצאות וליווי אישי
  • מתכונים לתינוקות וילדים
  • בלוג ומידע
    • טעימות לתינוק | מעבר למוצקים
    • אוכל אצבע|baby led בייבי לד
  • תפריט לתינוק
  • ערכות בישול לילדים
עובדות על מזון כללי תזונת תינוקות

קינואה וחברים – מרחיבים את מגירת הדגנים

במגירה השנייה בשידה הלבנה, תוכלו למצוא לרוב אצל כל משפחה, את חבורת הדגנים הביתית:
פסטה,פתיתים,אורז, עדשים לפעמים גם קוסקוס וחומוס (גרגרים). מידי פעם משתרבבת למגירה גם קינואה, יש בתים בהם היא נאכלת בהנאה,יש בתים בהם היא מגיעה לתאריך התפוגה.
והפעם נדבר עליה בקידמת הבמה >>

קינואה! זה דגן? זה קטניה? זה זרע?

נתחיל מהסוף >>

קינואה היא זרע (בוטנית) הדומה לדגן (תזונתית) אך עם תכולת חלבון גבוהה ביחס לדגנים אחרים כמו חיטה שיפון שיבולת שועל וחברים.


אם מעמיקים מעט ברכיביה התזונתיים מגלים כמה נתונים :
הבולטים שבהם יהיו ויטמיני B גבוהים יחסית.
תכולת אבץ וגם סידן.
נוכחות של סיבים תזונתיים.
ורמות חלבון גבוהות מדגנים אחרים.
הרכב חומצות אמינו (היחידות המרכיבות את החלבון) מגוון ועשיר. קינואה מכילה גם ליזין – חומצת אמינו שפחות שכיחה בדגנין ונמצאת יותר בקטניות.

4 ! עובדות שאולי לא ידעתם על קינואה :

היא זרע, אך מתנהגת כדגן. ערכיה גם דומים למשפחת הדגנים.
ניתן להכין ממנה פופקינואה
ניתן לבשל כמות גדולה, להקפיא ולהנות ממנה מהירה ומוכנה
תוכלו לטחון אותה ולשלב אותה כקמח: בפנקייקים, קציצות ולהסמכה של מרקים.

מה עושים עם קינואה ?


1. שוטפים היטב, מבשלים בכמות גדולה של מים (כמו פסטה) ולאחר מכן מתבלים עי הוספה למחבת עם בצל מטוגן/גזר מגורד ותבלינים כמו כמון או כורכום
2. סלט קינואה. מבשלים את הקינואה כמו בסעיף 1. מקררים ומוסיפים כמות גדולה של מיץ לימון, שמן זית ועשבי תיבול לקבלת "טבולה קינואה"
3. קינואהפופ – מחממים מחבת טפלון ללא שמן. מוסיפים 2 כפות קינואה ונותנים לה "להתפצפץ" מסירים מיד מהמחבת החמה.
ניתן להוסיף  לסלטים/יוגורט. מתכון זה אינו מתאים להגשה בצורתו "היבשה" לילידם מתחת לגיל 4.

 

מתכונים עם קינואה – רובם כשרים לפסח!

אמצו לכם הרגלי שינויי הדרגתיים, הוסיפו כל פעם למגירה הביתית דגנים שונים/ירקות שונים. כך תוכלו על פני שנה לאמץ עוד ועוד מצרכים בלי להגיע לתאריך התפוגה

שתפו את המתכון ב:



קינואה לתינוק קינואה מה עושים עם קינואה קמח קינואה
« הקודם
הבא »
חיפוש
סינון מתכונים



שימוש באתר

כל המידע, העזרים והתכנים המופיעים באתר המתכוניה נועדו למטרת אינפורמציה בלבד ואינם מהווים המלצה תזונתית חוות דעת או תחליף להתייעצות עם מומחה.

שימוש באתר אינו מחליף את אחריות המשתמש והגולש לקבלת ייעוץ על ידי גורם מוסמך.

השימוש באתר הינו בכפוף לתנאי השימוש באתר.

צרו קשר

עדי אפרתי רסולי
דיאטנית קלינית
תינוקות וילדים
טלפון. 058.5655232
דוא״ל. info@matkonia.co.il

מתנה חינם!

בואו תראו עוד דברים שלי!
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
© 2017 כל הזכויות שמורות לעדי רסולי | תזונאית תינוקות
Website by Tabuzzco
✆ התקשרו לתאום פגישה עדי רסולי
גלילה לראש העמוד

שתפו את המתכון ב:



דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס
0