במגירה השנייה בשידה הלבנה, תוכלו למצוא לרוב אצל כל משפחה, את חבורת הדגנים הביתית:
פסטה,פתיתים,אורז, עדשים לפעמים גם קוסקוס וחומוס (גרגרים). מידי פעם משתרבבת למגירה גם קינואה, יש בתים בהם היא נאכלת בהנאה,יש בתים בהם היא מגיעה לתאריך התפוגה.
והפעם נדבר עליה בקידמת הבמה >>
קינואה! זה דגן? זה קטניה? זה זרע?
נתחיל מהסוף >>
קינואה היא זרע (בוטנית) הדומה לדגן (תזונתית) אך עם תכולת חלבון גבוהה ביחס לדגנים אחרים כמו חיטה שיפון שיבולת שועל וחברים.
אם מעמיקים מעט ברכיביה התזונתיים מגלים כמה נתונים :
הבולטים שבהם יהיו ויטמיני B גבוהים יחסית.
תכולת אבץ וגם סידן.
נוכחות של סיבים תזונתיים.
ורמות חלבון גבוהות מדגנים אחרים.
הרכב חומצות אמינו (היחידות המרכיבות את החלבון) מגוון ועשיר. קינואה מכילה גם ליזין – חומצת אמינו שפחות שכיחה בדגנין ונמצאת יותר בקטניות.
4 ! עובדות שאולי לא ידעתם על קינואה :
היא זרע, אך מתנהגת כדגן. ערכיה גם דומים למשפחת הדגנים.
ניתן להכין ממנה פופקינואה
ניתן לבשל כמות גדולה, להקפיא ולהנות ממנה מהירה ומוכנה
תוכלו לטחון אותה ולשלב אותה כקמח: בפנקייקים, קציצות ולהסמכה של מרקים.
מה עושים עם קינואה ?
1. שוטפים היטב, מבשלים בכמות גדולה של מים (כמו פסטה) ולאחר מכן מתבלים עי הוספה למחבת עם בצל מטוגן/גזר מגורד ותבלינים כמו כמון או כורכום
2. סלט קינואה. מבשלים את הקינואה כמו בסעיף 1. מקררים ומוסיפים כמות גדולה של מיץ לימון, שמן זית ועשבי תיבול לקבלת "טבולה קינואה"
3. קינואהפופ – מחממים מחבת טפלון ללא שמן. מוסיפים 2 כפות קינואה ונותנים לה "להתפצפץ" מסירים מיד מהמחבת החמה.
ניתן להוסיף לסלטים/יוגורט. מתכון זה אינו מתאים להגשה בצורתו "היבשה" לילידם מתחת לגיל 4.
מתכונים עם קינואה – רובם כשרים לפסח!
אמצו לכם הרגלי שינויי הדרגתיים, הוסיפו כל פעם למגירה הביתית דגנים שונים/ירקות שונים. כך תוכלו על פני שנה לאמץ עוד ועוד מצרכים בלי להגיע לתאריך התפוגה