קרדיט: עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
תבשיל בסיר שמכיל את כל אבות המזון. הגישו לצידו ירק טרי או סלט וטחינה.
תוכלו לשנות את המרקם עי הוספת מים לבישול למרקם של "נזיד".
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
קליל להכנה :)
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
שכיחות נמוכה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
לעיסה בינונית- מתקדמת
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
אוכל אצבע
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: תבנית ארוכה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
• 3 כפות שמן זית
• 1 בצל קצוץ
• 1 פלפל אדום קצוץ
• 1 גזר מגורד על פומפיה
• 1 כוס עדשים שחורות או ירוקות. (אני השתמשתי בכוס קטנה בגודל של כוס קפה שחור. זו הכוס שתשמש גם למדידת האורז)
• 2 כוסות אורז
• תבלינים: כפית כמון, כפית שום גבישי, כפית מלח, פלפל שחור
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
הכנה מקדימה: מחממים תנור ל180 מעלות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
• קוצצים בצל ופלפל ומטגנים ב 3 כפות שמן זית .
• אחרי ריכוך מוסיפים גזר מגורד על פומפיה
• מוסיפים תבלינים (אפשר כל תבלין שמתאים לכם)
• שוטפים היטב עדשים שחורות ואורז.
• מוסיפים לסיר לערבוב קצר.
• מוסיפים מים:
על כל כוס אורז כמות מים שמתאימה להוראות היצרן
על כל כוס עדשים 2 כוסות מים.
מכסים עד רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
• טועמים מתקנים תיבול ומחליטים אם נדרש המשך בישול.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו