אורז ירקות ועדשים שחורות
מתכון ותמונה: עדי רסולי
רכיבים:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
1 גזר מגורד על פומפיה
1 כוס עדשים שחורות או ירוקות. (אני השתמשתי בכוס קטנה בגודל של כוס קפה שחור. זו הכוס שתשמש גם למדידת האורז)
2 כוסות אורז
תבלינים- כפית כמון, כפית שום גבישי, כפית מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
קוצצים בצל ופלפל ומטגנים ב 3 כפות שמן זית .
אחרי ריכוך מוסיפים גזר מגורד על פומפיה
מוסיפים תבלינים (אפשר כל תבלין שמתאים לכם)
שוטפים היטב עדשים שחורות ואורז.
מוסיפים לסיר לערבוב קצר.
מוסיפים מים:
על כל כוס אורז כמות מים שמתאימה להוראות היצרן
על כל כוס עדשים 2 כוסות מים.
מכסים עד רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
טועמים מתקנים תיבול ומחליטים אם נדרש המשך בישול.
הטיפ של עדי רסולי, תזונאית המתכוניה
תבשיל בסיר שמכיל את כל אבות המזון. הגישו לצידו ירק טרי או סלט וטחינה.
תוכלו לשנות את המרקם עי הוספת מים לבישול למרקם של "נזיד".