קרדיט: עדי רסולי
- מרקים | ללא בוטנים | 6 חודשים + | ללא ביצים | 7 חודשים + | לעיסה ראשונית | ללא דגים | 8 חודשים + | קצת מכל דבר | מציצה וגריפה | ללא מוצרי חלב | מרקם מעורב | 9 חודשים + | 10 חודשים + | ללא שומשום | 11 חודשים + | ללא אגוזים | 12 חודשים + | מרקם טחון | ללא גלוטן
הטיפ של עדי רסולי
מנה בסיסית שניתן לגוון עם שינוי הירקות במנה.
אין צורך להוסיף נוזלים, הדלעת והקישוא יתפקדו כמקור נוזלים.
ניתן לשמור 3 ימים במקרר. ניתן להקפיא חודש (מומלץ להחליף את התפו"א בעוד חצי בטטה במקרה של הקפאה).
הקפידו לטחון את המנה במרקמים משתנים כדי ליצור מרקם מעורב.
אולי תרצו לשתף
זמן בישול
כ 30 דקות
אלרגניים
ללא
מיומנות
מציצה וגריפה, לעיסה ראשונית
מרקם
טחון מעורב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 3 מנות
- 150 גרם קוביות הודו/6 כפות עדשים מבושלות
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 1 בטטה
- 1 גבעול סלרי
- 1 קישוא קטן
- 1 כוס קוביות דלעת/1 גזר גדול
- 3 כפיות שמן זית
אופן ההכנה
מרתיחים מים ומניחים מעליהם את רשת האידוי.
פורסים את הירקות הקלופים ומניחים על הרשת יחד עם קוביות הבשר. מאדים כ-15 דקות עד לריכוך.
עבור מרק צמחוני יש להוסיף 6 כפות עדשים מבושלות.
טוחנים את כל המרכיבים, למעט הסלרי, למחית חלקה ומוסיפים שמן זית.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו