קרדיט: עדי רסולי
- מרקים | ללא בוטנים | 6 חודשים + | ללא ביצים | 7 חודשים + | לעיסה ראשונית | ללא דגים | 8 חודשים + | קצת מכל דבר | מציצה וגריפה | ללא מוצרי חלב | מרקם מעורב | 9 חודשים + | 10 חודשים + | ללא שומשום | 11 חודשים + | ללא אגוזים | ללא גלוטן | 12 חודשים + | מרקם טחון
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon05.png)
הטיפ של עדי רסולי
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-1024x151.png)
מנה בסיסית שניתן לגוון עם שינוי הירקות במנה.
אין צורך להוסיף נוזלים, הדלעת והקישוא יתפקדו כמקור נוזלים.
ניתן לשמור 3 ימים במקרר. ניתן להקפיא חודש (מומלץ להחליף את התפו"א בעוד חצי בטטה במקרה של הקפאה).
הקפידו לטחון את המנה במרקמים משתנים כדי ליצור מרקם מעורב.
אולי תרצו לשתף
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon-time.png)
זמן בישול
כ 30 דקות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon09.png)
אלרגניים
ללא
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icons.png)
מיומנות
מציצה וגריפה, לעיסה ראשונית
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon07.png)
מרקם
טחון מעורב
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/mixer.png)
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 3 מנות
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
- 150 גרם קוביות הודו/6 כפות עדשים מבושלות
- 1 תפוח אדמה בינוני
- 1 בטטה
- 1 גבעול סלרי
- 1 קישוא קטן
- 1 כוס קוביות דלעת/1 גזר גדול
- 3 כפיות שמן זית
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/icon044.png)
אופן ההכנה
![](https://matkonia.co.il/wp-content/uploads/2023/05/line-02-1024x151.png)
מרתיחים מים ומניחים מעליהם את רשת האידוי.
פורסים את הירקות הקלופים ומניחים על הרשת יחד עם קוביות הבשר. מאדים כ-15 דקות עד לריכוך.
עבור מרק צמחוני יש להוסיף 6 כפות עדשים מבושלות.
טוחנים את כל המרכיבים, למעט הסלרי, למחית חלקה ומוסיפים שמן זית.
אולי יעניין אותך
החנות שלנו