- ללא בוטנים | צמחוני | ללא ביצים | פחמימה | ללא דגים | שומן | מאפים | מרקם מעורב | קצת מכל דבר | ללא שומשום | קשה | 10 חודשים + | ארוחות קלות | ללא אגוזים | 11 חודשים + | 12 חודשים + | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
יש בתים שיש בהם קוסקוס בימי שלישי, אצלנו יום שלישי הוא יום לזית בבית. יחד עם פרי או ירק זו ארוחת עשר מרעננת בבית הספר או בגן.
לילדים קטנטנים – אני דואגת לקצוץ את הזיתים בפנים, אני זוכרת שלעיסה של מאכלים שיש להם מרקמים בהסדיל טקסטורה שונים, מצריכה לעיסה שתפעיל הרבה מחשבה ושרירים.
זמן בישול
כ 20 ד' אפיה | 25 ד' הכנה
אלרגניים
חלב | גלוטן
מיומנות
לעיסה מתקדמת
מרקם
מעורב | יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 40 יחידות
-
1 קופסה זיתים ללא גרעינים
-
1 גביע יוגורט 3%/שמנת חמוצה 9%
-
2 כוסות חד פעמיות של קמח כוסמין מלא
-
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית מלח (אפשר לוותר)
אופן ההכנה
במגימיקס או בקערה מערבבים : קמח + יוגורט + חמאה מומסת + מלח.
לשים לבצק אחיד ומשתדלים לא ללוש הרבה זמן.
מכניסים למקרר לחצי שעה על מנת שהבצק יהיה נוח לעבודה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
שוטפים את הזיתים על מנת לפחית את כמות המלח, מסננים.
מרדדים (הכי נוח על ניר אפיה) מחצית הבצק לעלה גדול.
בעזרת סכין חותכים רצועות אורך ורוחב לקבלת ריבועים בגודל של כ 3*3 ס"מ (ריבוע שיעטוף בנוחות כל זית.)
מניחים זית בכל ריבוע ומגלגלים לכדור.
מניחים על נייר אפיה בתבנית התנור. ויוצרים באותו האופן כדורים גם מחצי הבצק השני
אופים כ 15-20 דקות עד שהכדורים ניתקים בקלות ושחומים גם בבסיסם.
בתיאבון!