קרדיט: המתכון של ליאור הדס
- צמחוני | רך | ללא בוטנים | 7 חודשים + | לעיסה בינונית | 8 חודשים + | 9 חודשים + | ארוחה מלאה בביס | 10 חודשים + | ללא שומשום | ללא אגוזים | 11 חודשים + | מרקם יציב | 12 חודשים + | אוכל אצבע
הטיפ של עדי רסולי
גוונו עם צבע: גרדו פנימה סלק/ דלעת/ קינמון. המתכון של השלוליות הוא המתכון הנצפה ביות ונכנס למרבית הבתים! ילדים מאוד אוהבים אותו ויש לו מרקם מושלם להתנסות בלעיסה. שימו לב שכדי לעודד אכילה מתקדמת חשוב לגוון עם תוספות משנות טעם וכאלו שמשנות את מרקם המנה.
זמן בישול
דקות בודדות
אלרגניים
חלב |ביצה |גלוטן
מיומנות
לעיסה בינונית
מרקם
רך יציב
רכיבים
מס' מנות/גודל תבנית: כ 8-10 יחידות
3 כפות גבינה לבנה או שמנת חמוצה
1.5 כף קמח/ קמח כשר לפסח
1 ביצה
מעט מלח
שמן קוקוס /קנולה לשימון המחבת
אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל החומרים הרטובים
מוסיפים את הקמח לתערובת
מניחים כף מהתערובת שלוליות גבינה במחבת טפלון מרוחה קלות בשמן קוקוס, עד שמשחים מעט משני הצדדים.
גרסה מתוקה- מוסיפים לתערובת כפית או שתיים של מייפל אמיתי או סילאן 100%, ומגישים עם פרי- תפוח עץ/ אגס/ בננה וכדומה.
גרסה מלוחה- ניתן להוסיף מעט גבינה מלוחה ולהגיש עם אבוקדו ועגבנייה.
בתאבון!