קרדיט: מתכון שעובר כבר דורות, אם את מזהה שאת המקור - כיתבי לי

הטיפ של עדי רסולי

סלק הוא ירק של נסיכים ונסיכות יש בו יתרונות בריאותיים רבים וצבע אופייני. הטעם הוא טעם מעט "אדמתי" שמתאים לעובדה שהוא ירק שורש שגדל באדמה. כשאתם מגישים לילדים מנות בצבע "שונה" דברו איתם וספרו מה מקור המנה ואיך באמת הירק הזה נראה.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

20 ד' הכנה | 30 ד' אפייה

אלרגניים

ביצה|גלוטן| טחינה| שקדים

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

זמן בישול

20 ד' הכנה | 30 ד' אפייה

אלרגניים

ביצה|גלוטן| טחינה| שקדים

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

מעורב יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: כ 20 יחידות

  • 1 סלק גדול מגורד
  • 1 תפו"א מגורד דק (יש לסחוט את הנוזלים לפני שמוסיפים לתערובת)
  • 1 בטטה מאודה ומעוכה
  • 1 בצל קצוץ דק מטוגן/מאודה
  • חופן נדיב של עלים קצוצים דק- פטרוזיליה, כוסברה, קייל ותרד
  • 1 כוס עדשים כתומות מבושלות
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם (אפשר ללא גלוטן)
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות ממרח שקדים

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: מחממים תנור ל 180 מעלות

מאדים בטטה עד ריכוך (בסיר עם מים, רשת אידוי או במיקרו)
מגרדים את הסלק ותפוח האדמה
מערבבים הכל ביחד בקערה, מתבלים לפי הטעם (אני שמתי קצת מלח, פלפל, כורכום ופפריקה מתוקה).
משמנים נייר אפייה, קורצים את הקציצות ומניחים על הנייר המשומן.
אופים בתנור ב-180 מעלות כ30 דקות עד שמשחים.

 

בתיאבון.

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.