קרדיט: דנה

הטיפ של עדי רסולי

הכנה ביתית תחסוך את חומרי השימור ותאפשר לשלוט בכמות הסוכר שבמנה.

אולי תרצו לשתף

זמן בישול

כשעה וחצי הכנה (כולל התפחה)

אלרגניים

גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

יציב

זמן בישול

כשעה וחצי הכנה (כולל התפחה)

אלרגניים

גלוטן

מיומנות

לעיסה מתקדמת

מרקם

יציב

רכיבים

מס' מנות/גודל תבנית: 10-12 יחידות

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • 1/3 כוס שמן
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

הכנה מקדימה: בזמן שהבצק תפוח מחממים תנור ל 180 מעלות

שמים בקערה את כל החומרים היבשים חוץ מהמלח ומערבבים.
מוסיפים את השמן והמים ולשים לבצק אחיד בעזרת הידיים או בעזרת מיקסר עם וו לישה.
מוסיפים את המלח בסוף ולשים לבצק אחיד.
מכסים את קערת הבצק במגבת או נילון נצמד
מתפיחים את הבצק כשעה בטמפרטורת החדר
עד שיכפיל את עצמו ושוב לשים, ככה 3 פעמים.(אפשר להתפיח גם פעם אחת)

מכדררים כדורים, מניחים בתבנית על נייר אפייה ואופים בחום של בין 180 ל 200 מעלות בערך 25 דקות.

לגבי השומשום ניתן כמובן רגיל להבריש עם ביצה ולפזר שומשום מעל (לפני האפייה), אני לא עשיתי עם ביצה פשוט ערבבתי מעט מים עם מעט קמח ועם זה הברשתי.

שימו לב להמנע משומשום עבור תינוקות קטנים וצעירם, אלא אם הוא ממש "דבוק" ללחמניה. 

בתיאבון!

אולי יעניין אותך
החנות שלנו

ייעוץ
אישי

ערכות בישול
לילדים

הרצאות
המתכוניה

עגלת קניות
Start typing to see posts you are looking for.